ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γνωριμία με το παρελθόν της περιοχής

γνωριμία-με-το-παρελθόν-της-περιοχής-769801

Παιχνίδια ιστορίας και νέες στήλες στην ιστοσελίδα του Μουσείου της Πόλης

Νέες ενότητες προστέθηκαν στην ιστοσελίδα του Μουσείου της Πόλης του Βόλου, www.vmoc.gr, ενισχύοντας τους δρόμους πολιτιστικής επικοινωνίας με το κοινό στη διάρκεια της πανδημίας.

Στην ιστοσελίδα προστέθηκε η στήλη «Παιχνίδια ιστορίας» με παιχνίδια που σχεδιάστηκαν ή προσαρμόστηκαν με σκοπό μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου να γνωρίσουν θέματα της τοπικής ιστορίας με ανάλαφρο και διασκεδαστικό τρόπο.

Επιπλέον, δημιουργήθηκαν οι νέες ενότητες «Η μνήμη είναι η αφορμή», «+ Ιστορίες» και «Νέα Αποκτήματα», οι οποίες ενημερώνονται τακτικά και στηρίζονται σε τεκμήρια από συλλογές που διαχειρίζεται η διεύθυνση και σε εκδόσεις, που αποκλειστικά διατίθενται στο πωλητήριο του Μουσείου Πόλης.

Ο επισκέπτης της σελίδας μπορεί επίσης να δει στη στήλη «Δράσεις» συμπληρωμένες τις ενότητες «Διαδρομές στην πόλη» και «Ηχητικοί περίπατοι για τη δεκαετία του 1940», σε συνεργασία με το εργαστήρι προφορικής ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και την τρισδιάστατη (3D) εικονική περιήγηση στην πρώτη μεγάλη έκθεση του Μουσείου «Βόλος – Νέα Ιωνία: Τόσο μακριά, τόσο κοντά».

«Ευχόμαστε η διαδικτυακή επίσκεψη στη διεύθυνση www.vmoc.gr να είναι ευχάριστη και εποικοδομητική, κυρίως τις μέρες που το Μουσείο Πόλης είναι κλειστό ή λειτουργεί με περιορισμούς, που επιβάλλουν τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του COVID-19» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου