Συναρπαστική λογοτεχνική προσέγγιση

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-27, 16:03:20
Συναρπαστική λογοτεχνική προσέγγιση

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Βολιώτη Κώστα Ακρίβου με τον τίτλο «Ιστορία ενός οδοιπόρου: Στρατής Δούκας»

 

Συναρπαστική η νέα λογοτεχνική πρόταση – προσέγγιση του Βολιώτη συγγραφέα Κώστα Ακρίβου στον Στρατή Δούκα, με το καινούργιο του βιβλίο να δίνει νέα διάσταση στο πεδίο της έμπνευσης και της μυθοπλασίας.

Το νέο βιβλίο του Κώστα Ακρίβου, με τον τίτλο «Ιστορία ενός οδοιπόρου: Στρατής Δούκας», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο Κώστας Ακρίβος τοποθετεί τον Στρατή Δούκα στη θέση του αφηγητή και τον αφήνει να αυτοβιογραφηθεί, όπως εκείνος, ίσως, θα ήθελε, με τη χάρη της απλότητας και του μέτρου. Με τα στοιχεία δηλαδή που χαρακτηρίζουν και τον ήρωα στο κυριότερο έργο του Δούκα, την «Ιστορία ενός αιχμαλώτου».

Ο συγγραφέας, πιστός σε όλα τα δεδομένα βιογραφικά στοιχεία, ακολουθεί τον Δούκα παντού από τα Μοσχονήσια της Μικρασίας, στο Αϊβαλί, τη Μυτιλήνη και το Αγιο Ορος κι από εκεί στο διαμερισματάκι της Νεάπολης Αθηνών, στα μέτωπα των δύο Πολέμων, στις περιδιαβάσεις του στη Μακεδονία… Από τη διήγηση του Κώστα Ακρίβου παρελαύνουν και όλες οι προσωπικότητες με τις οποίες σχετίσθηκε ή «συνομίλησε» ο Δούκας, ο Χαλεπάς, ο Κόντογλου, ο Πεντζίκης κι ο Μυριβήλης, ο Βενέζης, ο Σεφέρης κι ο Χριστιανόπουλος, καθώς και τα σημαντικότερα έργα του συγγραφέα, τα οποία εντίθενται στη διήγηση με ένα κομψό αυτοαναφορικό ιστορικό της συγγραφής τους.

Ο Κώστας Ακρίβος γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1958 στις Γλαφυρές Μαγνησίας. Σπούδασε Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Το 1983 διορίστηκε στο Λύκειο Ανδρίτσαινας και μέχρι σήμερα εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως φιλόλογος. Το 1985 κέρδισε με μια σύντομη ιστορία το 1ο βραβείο για νέους συγγραφείς σε διαγωνισμό της εφημερίδας Τα Νέα. Από τότε έχει συγγράψει πολλές ιστορίες, βιογραφίες, μυθιστορήματα και βιβλία για το λύκειο. Τον Νοέμβριο του 2012 εκδίδεται το μυθιστόρημά του «Ποιος θυμάται τον Αλφόνς». Έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά.

Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων στην οποία διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου κατά τη διετία 2001-2003. Εχει εκδώσει αφηγηματικά βιβλία, ανθολογίες, συμμετείχε σε διάφορα συλλογικά έργα και πήρε μέρος στη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων. Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για θέματα βιβλίου και πνευματικής παραγωγής. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στα προγράμματα Συγγραφείς στα Σχολεία και Λέσχες Ανάγνωσης. Διευθύνει την σειρά «Μια Πόλη στη Λογοτεχνία» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=