ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Με τη σιωπή»

με-τη-σιωπή-772945

Τρεις επιπλέον ψηφιακές παραστάσεις με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Μετά την ανταπόκριση του κοινού, οι θεατρικές επιχειρήσεις Λεμπέση παρουσιάζουν ξανά, σε online streaming, τη βραβευμένη θεατρική παράσταση «Με τη σιωπή» του Αλεχάντρο Κασόνα. Το έργο με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Μίρκας Παπακωνσταντίνου προβάλλεται σήμερα Κυριακή 24 και αύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, από την πλατφόρμα του viva.gr.

Η παράσταση, που ενθουσίασε το κοινό και υμνήθηκε από τους κριτικούς, παίχτηκε για δύο χρόνια στο θέατρο Βεάκη (2006 – 2008 ) αλλά και στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και ήταν κάθε μέρα sold out.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στο σπίτι, που το λένε «τα εφτά μπαλκόνια», αρχοντικό πλούσιων κτηματιών. Είναι μεταφυσικό παραμύθι, με πρωταγωνίστρια την ανύπαντρη Ελισέα, που περιμένει τον αρραβωνιαστικό της να γυρίσει από την Αμερική και που ζει περισσότερο στο μαγικό δωμάτιο της φαντασίας της παρά στην πραγματικότητα, αφήνοντας τον ρεαλιστικό χρόνο να περνά μένοντας στο παρελθόν. Στο ταξίδι παρέα θα της κάνει αυτιστικό παιδί, ο ανιψιός της. Το έργο σπάει τα όρια της στενής πραγματικότητας και φέρνει το κοινό αντιμέτωπο με το εξωπραγματικό, μιλά για τη διαφορετικότητα, τη σημασία των λέξεων και των εννοιών για έναν άλλο κόσμο, που κατακλύζεται από σιωπές, αλλά και ήχους.

Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Καραγέωργος και παίζουν οι ηθοποιοί Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Κώστας Αρζόγλου, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Αννα Μονογιού, Σταυριάνα Πανδή, Ειρήνη Ράπτη, Σταύρος Μοίρας και Ελένη Αποστολοπούλου.

Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα, φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, μουσική: Πάνος Δορμπαράκης, μουσική επιμέλεια – συνθέσεις ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος, τηλεσκηνοθεσία: Κυριάκος Καλαματιανός, τρέιλερ παράστασης: Μιχαήλ Μαυρομούστακος, φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ησαΐας.

Για τη θέαση της παράστασης χρειάζεται η αγορά ενός εισιτήριου. Μετά την αγορά πραγματοποιείται, μέσω email, η λήψη ενός link με τη σελίδα της παραγγελίας, από όπου θα μπορεί κανείς να κατεβάσει το παραστατικό (εισιτήριο). Αγορά εισιτηρίου μέσω viva.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου