ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μισός αιώνας δημιουργικής πορείας

μισός-αιώνας-δημιουργικής-πορείας-775335

Το ημερολόγιο της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών εστιάζει στο έργο του Γιώργου Κοσμαδόπουλου

Συμπληρώνεται φέτος μισός αιώνας δημιουργικής πορείας για την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, που αποτελεί πυλώνα πολιτισμού για την περιοχή. Κατά την πορεία της πρωταγωνίστησαν αξιόλογοι πνευματικοί δημιουργοί. Συνεχίζοντας η Εταιρεία την πορεία της εν μέσω των γνωστών αντίξοων συνθηκών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να κυκλοφορήσει εντός των ημερών το ημερολόγιο του 2021, αφιερωμένο στη μνήμη αυτών που συνέλαβαν την ιδέα της δημιουργίας της και εν συνεχεία με το ζήλο και την επιστημοσύνη τους την κατέστησαν πνευματικό φορέα με τοπική, πανελλήνια και διεθνή απήχηση.

Το ημερολόγιο του 2021, όπως και τα προηγούμενα, εστιάζει και πάλι σε συντοπίτη καλλιτεχνικό δημιουργό, στον ζωγράφο Γεώργιο Κοσμαδόπουλο, φιλοδοξώντας και πάλι να ανταποκριθεί στις ανάγκες του φιλότεχνου κοινού και να κεντρίσει ευρύτερα το ενδιαφέρον για την τέχνη. Παρουσιάζονται άφθονα έργα του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου που προκαλούν κάθε μέρα και μία καλλιτεχνική ευαισθησία στον χρήστη του ημερολογίου. Δύο μελέτες που προτάσσονται συμβάλλουν, ώστε ο αναγνώστης να προσεγγίζει το έργο του ζωγράφου και τα πολύπλευρα ενδιαφέροντά του. Πρόκειται για τις μελέτες της Ειρήνης Σαββανή, ιστορικού της τέχνης, η οποία κατατοπίζει τον αναγνώστη για το δημιουργικό έργο του ζωγράφου και της Αννίτας Πρασσά, προϊσταμένης των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαγνησίας, η οποία εκτείνεται και στο υπόλοιπο πεδίο δράσης της οικογένειας του δημιουργού με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της.

«Στη συγκυρία που βιώνουμε η έκδοση του ημερολογίου συνιστά κατόρθωμα» υπογραμμίζουν οι δημιουργοί του. «Ευγενικοί χορηγοί, φορείς και πρόσωπα ήταν αυτοί που έκαναν δυνατή την υλοποίηση της ιδέας του Δ.Σ. της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών. Πρόκειται για τον φιλότεχνο συντοπίτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριο Χ. Ηλιόπουλο, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Εταιρεία Ψυγείων Αγριάς» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου