ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διακεκριμένος σκηνοθέτης είναι Βολιώτης «στην καρδιά»

διακεκριμένος-σκηνοθέτης-είναι-βολι-777382

Σειρά βραβείων αποσπά σε Ελλάδα και εξωτερικό ο Βολιώτης «στην καρδιά» Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Ζηλευτά βραβεία αποσπά σε Ελλάδα και εξωτερικό ο χαρισματικός σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, ο οποίος δηλώνει Βολιώτης «στην καρδιά», διατηρώντας ακατάλυτους δεσμούς με την περιοχή που συνδέθηκε με την εφηβεία του.

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης προσέθεσε μια ακόμη μεγάλη διάκριση στο βιογραφικό του με τις «Υφάντρες», το ντοκιμαντέρ που έλαβε πρόσφατα το βραβείο Mediterranean Memories στο PriMed – le Festival de la Méditerranée en images στη Μασσαλία.

Η διάκριση ήρθε παράλληλα με τρεις ακόμη αντίστοιχες, που απέσπασε η νέα του ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους «Ντάνιελ ’16», με την οποία συμμετείχε στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αποσπώντας το βραβείο κοινού.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους στην Ολυμπία η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου απέσπασε ειδική διάκριση για τη σκηνοθεσία.

Σειρά διακρίσεων αποσπά ο γνωστός σκηνοθέτης, που έχει συνδέσει τη ζωή και τη νιότη του με τον Βόλο και όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «είμαι ώς έναν βαθμό Βολιώτης. Εζησα για τέσσερα χρόνια στον Βόλο, τα καλύτερά μου χρόνια θα έλεγα». Εζησε επί τέσσερα χρόνια στην Παιδόπολη της Αγριάς, από το 1984 μέχρι το 1988, πήγε σχολείο στην Αγριά, στη συνέχεια κάθισε στα θρανία του 2ου Αρρένων Βόλου και κατόπιν του Νυχτερινού, ως μαθητής.

«Με τον Βόλο κρατώ επαφή, γιατί έχω και συγγενείς, εδώ ζει η θεία μου, η οποία είναι πολύ κοντινός άνθρωπος στον Βόλο. Ο μεγάλος μου αδελφός, Κώστας, έζησε δέκα χρόνια στον Βόλο και ήμασταν και οι δύο μέλη στη Θεατρική Λέσχη Βόλου με τον Σπύρο Βραχωρίτη», υπογραμμίζει.

Περιγράφοντας συναισθήματα και αναμνήσεις, που σχετίζονται με τον Βόλο, αναφέρει ότι: «O Βόλος είναι η εφηβεία μου, πέρασα πολύ ωραία στον Βόλο, έκανα παρέες, φίλους. Δημιουργική περίοδος, όσον αφορά στα ερεθίσματα», ενώ σημειώνει παράλληλα ότι ο Βόλος παραμένει αγαπημένος τόπος για οικογενειακές διακοπές.

Διατηρεί στενή επαφή με τον Σύλλογο Αποφοίτων Παιδοπόλεων, που τον έχει τιμήσει, όπως, άλλωστε, και τον αδελφό του Πέτρο, ενώ τονίζει ότι «είναι αγαπημένος ο Βόλος. Νιώθω πολύ ωραία κάθε φορά που τον επισκέπτομαι, γιατί είναι όμορφη πόλη. Μια πόλη που νιώθεις καλά όταν βρίσκεσαι εκεί». Με θετικά συναισθήματα και δημιουργική διάθεση συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ταινία, στο επόμενο βήμα, που θα διευρύνει το πεδίο της έκφρασης, της έμπνευσης και των συναισθημάτων του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου