LIFE STYLE

Πέθανε η ηθοποιός Πένυ Σταυροπούλου

πέθανε-η-ηθοποιός-πένυ-σταυροπούλου-778031

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της ηθοποιού, Πένυς Σταυροπούλου έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Την είδηση έκανε γνωστή, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

“Ακόμα μία μεγάλη απώλεια για την θεατρική μας οικογένεια… Από πληροφορίες συναδέλφων μαθαίνουμε ότι έφυγε από την ζωή χτυπημένη από καρκίνο η αγαπημένη μας συνάδελφος Πένυ Σταυροπούλου που τόσες ωραίες θεατρικές στιγμές μας έχουν συνδέσει… Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Πένυ” έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό. Η ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, όπως τα “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά” και την “Εργαζόμενη γυναίκα”.

Πένυ Σταυροπούλου: Η μάχη που κέρδισε με αντίπαλο το αλκοόλ

Όπως αναφέρει η σελίδα “Ηθοποιός σημαίνει φως”, η Πένυ (Πηνελόπη) Σταυροπούλου σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο, από όπου αποφοίτησε το 1984. Η ηθοποιός ήταν μητέρα διδύμων, τα οποία απέκτησε με εξωσωματική, όπως είχε αποκαλύψει η ίδια.

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Talking Heads (2019), Βασιλιάς Ληρ (2014). Η ηθοποιός είχε κάνει και ένα guest στη δημοφιλή σειρά του Mega, “Εμείς και Εμείς”.
Μία από τις πιο τιμητικές στιγμές της ήταν όταν συμμετείχε ως ιέρεια σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες: σ’ εκείνους της Σεούλ και στους Χειμερινούς του Κάλγκαρι.

Μάλιστα, η Πένυ Σταυροπούλου είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που έδωσε με το αλκοόλ, βγάζοντας και ένα συγκλονιστικό βιβλίο με τίτλο “Η νύχτα της Πηνελόπης”.

“Είμαι στο 2% των ανθρώπων που τα κατάφεραν, μετράω δεκαπέντε χρόνια χωρίς αλκοόλ, κι έγραψα το βιβλίο γιατί το υποσχέθηκα στον εαυτό μου και στους ανθρώπους που πάσχουν. Με πλησιάζουν πάρα πολλοί που είχαν ή εξακολουθούν να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Είναι μάλιστα αρκετοί εκείνοι που με αναγνωρίζουν ως συγγραφέα κι όχι ως ηθοποιό” τόνισε στο παρελθόν η Πηνελόπη Σταυροπούλου.

Πηγή: thetoc.gr Με φωτογραφία από σελίδα Facebook “Ηθοποιός σημαίνει φως”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου