ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο θρυλικός μουσικός παραγωγός Φιλ Σπέκτορ

πέθανε-ο-θρυλικός-μουσικός-παραγωγός-778315

Ο θρυλικός μουσικός παραγωγός Φιλ Σπέκτορ, που άφησε το στίγμα του στη διεθνή μουσική σκηνή, καθώς άλλαξε τον ήχο της ποπ τη δεκαετία ‘60, πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Ο εμβληματικός μουσικός παραγωγός, ο οποίος με τις ηχογραφήσεις Wall of Sound έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο η ροκ μουσική καταγράφηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60, πέθανε από επιπλοκές λόγω κορονοϊού.

Ο Harvey Philip Spector άρχισε την καριέρα του στη μουσική, όταν ήταν ακόμα στο σχολείο με το πρώτο του hit «To Know Him is To Love Him» από τον Teddy Bears. Ακολούθησαν οι The Righteous Brothers με το θρυλικό «You Lost that Lovin’ Feeling» το οποίο έχει γράψει ιστορία και σε σκηνή της ταινίας «Top Gun».

Τα «Unchained Melody», «You’re My Soul and Inspiration», «Be My Baby», «He’s a Rebel» και πολλά άλλα άνοιξαν τον δρόμο της δόξας για τον Phil Spector. Είχε συνεργασία με τους The Beatles και έκανε την παραγωγή στο τελευταίο τους άλμπουμ «Let It Be». Παραγωγή έκανε και στον John Lennon για τα «Instant Karma» και «Imagine».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου