Βουγιουκλάκη και Παπαμιχαήλ οι τιμώμενοι στο φετινό Argo Film Festival

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-13, 17:31:07
Βουγιουκλάκη και Παπαμιχαήλ οι τιμώμενοι στο φετινό Argo Film Festival

Τα πιο λαμπρά αστέρια του θεάτρου και του κινηματογράφου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, είναι τα τιμώμενα πρόσωπα στο φετινό Argo Film Festival. Τα αστέρια με τα ονόματά τους κοσμούν σε περίοπτη θέση την πρόσοψη του «Αχίλλειον» στον Βόλο.

Μια δεκαετία πέρασε από τότε που ο Ελληνας παραγωγός ταινιών του Hollywood, Terry Dougas μαζί με μια ομάδα φοιτητών στον Βόλο δημιούργησαν το Argo Film Festival.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ λοιπόν, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, κρατά τον θεσμό ζωντανό με την διοργάνωση του επετειακού 10ου Argo Film Festival, ακόμη και στην πανδημία

Ο Terry Dougas σημείωσε: «Το Φεστιβάλ συνεχίζει κανονικά τη δράση του, γιατί πιστεύω πως οι τέχνες είναι ένα βασικό και απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας, πόσο μάλλον αυτόν τον τελευταίο χρόνο. Φανταστείτε πως θα ήταν η καθημερινότητα μας στην καραντίνα, χωρίς ταινίες, μουσική και βιβλία. Έτσι, προχωράμε και φέτος με την βράβευση νέων καλλιτεχνών και φυσικά με την απόδοση φόρου τιμής σε δύο τεράστια αστέρια του Ελληνικού Κινηματογράφου. Δυο ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία και μαζί τους μεγαλώνουν και οι νέες γενιές».

Ολοκληρώθηκε προχθές το Οnline Διαγωνιστικό Τμήμα με τα αποτελέσματα των τριών μεγάλων νικητών, οι οποίοι, με αριστοτεχνικό τρόπο, έθιξαν καίρια κοινωνικά ζητήματα.

Μέσα από το Online Voting το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τις τρεις καλύτερες ταινίες, αφού αυτές πρώτα έχουν προ-επιλεχθεί από την Κριτική Επιτροπή της διεθνούς εταιρίας παραγωγής ταινιών 1821 Pictures, που είναι διαθέσιμες στο www.argofilmfestival.gr.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής: 1. North Pier του Dylan Howell, 2. Happy της Julie Anastasopoulou, 3. Forbidden Fruit του Tommy King.

Αναπόσπαστο κομμάτι της φετινής διοργάνωσης αποτελούν και τα δύο νέα τιμητικά μαρμάρινα αστέρια που αφιερώνονται σε δύο από τους πιο σημαντικούς και αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Αποδέκτης του φετινού βραβείου θα είναι ο γιος τους, Γιάννης Παπαμιχαήλ, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει προς τιμήν τους, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Ο ίδιος δήλωσε: «Με μεγάλη συγκίνηση αποδέχτηκα την πρόταση του Τέρι για την βράβευση των γονιών μου στο 10ο Επετειακό Argo Film Festival. Είναι μια πολύ ξεχωριστή διοργάνωση που αποτελεί τη γέφυρα του παλαιού με το καινούργιο. Ενα φεστιβάλ που εμπνέει τους νέους κινηματογραφιστές με τα κατορθώματα των παλαιών».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=