ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Ομορφη πόλη» σε online streaming

η-ομορφη-πόλη-σε-online-streaming-784950

Η θρυλική παράσταση του Μίκη Θεοδωράκη σε online streaming από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Η «Ομορφη πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, η θεατρική – μουσική υπερπαραγωγή της χρονιάς, που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς, μετά από τις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης και στο Ηρώδειο, θα προβληθεί διαδικτυακά σε online streaming – worldwide με κάλυψη ήχου και εικόνας υψηλής τεχνολογίας από το Ηρώδειο, σήμερα Κυριακή 10 Ιανουαρίου, μέσω της πλατφόρμας του VIVA.GR, ώστε να την απολαύσει όλος ο κόσμος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύουμε, το θέατρο δίνει και πάλι το «παρών» και μας ταξιδεύει με τη χρήση νέων τεχνολογιών όπως η εποχή απαιτεί.

Με άξονα-μύθο τις γνωστές μελωδίες του μεγάλου μουσουργού και την ποίησή του για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη «Ομορφη πόλη» το 2020, μοναδική θεατρική-μουσική υπερπαραγωγή, ωδή στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Με τα ποιητικά κείμενα που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης και πεζά κείμενα του Γιώργου Βάλαρη, τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της ελληνικής κοινωνίας, όπως ο έρωτας, η ξενιτιά, ο θάνατος, η ρωμιοσύνη και με τα γνήσια λαϊκά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη που γαλούχησαν γενιές και γενιές, «Ομορφη πόλη», «Φεγγάρι μάγια μου ’κανες», «Της δικαιοσύνης», «Ενα το χελιδόνι», «Στρώσε το στρώμα σου», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», κ.ά., παρουσιάζεται ένα μοντέρνο εικαστικό-οπτικοακουστικό θέαμα, με σύγχρονη χορογραφία και video art.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Σαλίνα Γαβαλά.

Πρωταγωνιστούν Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης, Ακης Σιδέρης και η Λήδα Πρωτοψάλτη. Video συμμετοχή Κώστας Καζάκος.

Χορεύουν, αλφαβητικά οι Ιωάννα Θεοδώρου, Αλέξανδρος Κεϊβανάι, Ηλίας Μπαγεώργος, Φαίδρα Νταϊόγλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Στεφανία Σωτηροπούλου.

Διεύθυνση της λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» Μαργαρίτα -Ασπασία Θεοδωράκη.

Μαέστρος – μπουζούκι Θανάσης Βασιλάς, πιάνο Δημήτρης Ανδρεάδης, μπουζούκι Γιάννης Ματσούκας, όμποε, φλογέρες, μπαγλαμάς Ξενοφών Συμβουλίδης, κιθάρα Παντελής Ντζιάλας, βιόλα:Αρτέμης Σαμαράς, ακορντεόν Λευτέρης Γρίβας, μπάσο Θεόδωρος Κουέλης, ντραμς Νίκος Σκομόπουλος, κρουστά Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης. Συμμετέχει στο σόλο βιολί η μικρή Παναγιώτα Χριστίνα Ζαρείφη.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 14 ευρώ και οι ώρες προβολών 20:00 – 24:00.

Προπώληση εισιτηρίων online στην πλατφόρμα: https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/omorfi-poli/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου