«Κουρασμένες Γυναίκες»: Το μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έγινε τραγούδι [βίντεο]

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-25, 12:11:57
«Κουρασμένες Γυναίκες»: Το μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έγινε τραγούδι [βίντεο]

Ο Δήμος Κοζάνης και η Ελένη Πέτα κυκλοφορούν ένα τραγούδι για την εξάλειψη της Βιας κατά των γυναικών.

Εικόνες γυναικών από την καθημερινότητά τους, «ντυμένες» με τη μουσική του Κωνσταντίνου Κωτούλα εναλλάσσονται με τη μορφή της τραγουδίστριας Ελένης Πέτα και σιγοτραγουδούν μαζί της, στο βίντεο του τραγουδιού, τους στίχους μιας μελωδίας που γράφτηκε και ερμηνεύτηκε, με πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης, για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το τραγούδι για την Ημερα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Οι «Κουρασμένες Γυναίκες», μέσα από τους στίχους του Βασίλη Μυριανθόπουλου, παρομοιάζονται με πίνακες που κάποιοι έλεγαν «πως είναι υπερβολή» για να θυμίζουν ότι η βία και η κακοποίηση είναι μια πραγματικότητα. «Το τραγούδι τους δεν έχει ρεφραίν. Μια ευθεία γραμμή ως το τέρμα. Κάθε μέρα από το μηδέν, ξεκινάει για να πάει στο κανένα» είναι μερικοί από τους στίχους που επαναλαμβάνονται και μιλούν, ακόμη, για κρυμμένα μυστικά και σημάδια.

Ακούστε το τραγούδι

Στόχος της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τον Δήμο Κοζάνης, ήταν να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα για τη γυναικεία κακοποίηση καθώς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. «Το τραγούδι κοινοποιεί το μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. "Τα μυστικά που κρύβουνε μέσα στους αιώνες" αποκαλύπτονται, κάνοντας "ορατές" τις κακοποιημένες γυναίκες μέσα στην κοινωνία, οδηγώντας όλους μας να τις αντικρίσουμε κατάματα. Ο Δήμος Κοζάνης αναδεικνύει μέσω αυτής της προσπάθειας το ζήτημα της κακοποίησης των γυναικών με έναν διαφορετικό τρόπο, στοχεύοντας στην άμβλυνση αυτής της μάστιγας», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του Δήμου.

Μέσα από την προσπάθεια αυτή, όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, η τέχνη γεφυρώνει τις αποστάσεις και αποδίδει τα ζητήματα στη σωστή τους διάσταση. Με αφορμή, άλλωστε, τη σημερινή μέρα, ο Δήμος υπενθυμίζει ότι λειτουργεί Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, ενώ για πληροφορίες και διασύνδεση με τον Ξενώνα οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης, το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και τη Γραμμή SOS 15900, σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο.

Τη μουσική του τραγουδιού παίζουν οι Κωνσταντίνος Κωτούλας στο πιάνο, Φοίβος Ζαχαρόπουλος στην κιθάρα, Γιάννης Θεριανός στο βιολί και Σπύρος Μεταξάς στα πλήκτρα. Η παραγωγή, ενορχήστρωση και μίξη έγινε από τον Σπύρο Μεταξά, η ηχογράφηση από τον Κυριάκο Αστερίου, η διεύθυνση από τον Αντώνη Τζώρτζη, το βίντεο από την Μαρίνα Τσιάνα και τον Γιάννη Λαζάρου ενώ τη φωτογραφία του εξωφύλλου επιμελήθηκε η Γιούλη Γεωργαντίδου. Στο βίντεο συμμετέχουν οι Ελένη Βασιλειάδου, Ανδριάνα Γιδαροπούλου, Ανδρομάχη Ζγκούρα και Δώρα Σιαλβέρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=