«Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ από το θέατρο Προσκήνιο στο διαδίκτυο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-24, 19:16:40
«Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ από το θέατρο Προσκήνιο στο διαδίκτυο

Το θέατρο Προσκήνιο εγκαινιάζει κύκλο διαδικτυακής δραστηριότητας στην αιχμή της πανδημίας, προκειμένου να διατηρήσει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό.

Η αρχή των δράσεων γίνεται την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 21.00 με τη μία και μοναδική προβολή της παράστασης «Τρεις αδελφές» του Αντον Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, που παρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα στο θέατρο Βεάκη και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τον επιτυχημένο κύκλο των παραστάσεων.

Λαμπερός θίασος επί σκηνής, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Νίκος Μάνεσης, Υβόννη Μαλτέζου και Δημήτρης Πιατάς.

«Η διαδικτυακή πρεμιέρα γίνεται έναντι εισιτηρίου συμβολικής αξίας, καθώς πιστεύουμε ότι καμία καλλιτεχνική δημιουργία δεν πρέπει να διατίθεται δωρεάν και πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουν ακόμα και αυτό αυτές τις συνθήκες οι καλλιτέχνες να αμείβονται έστω και συμβολικά για το έργο τους» αναφέρουν οι συντελεστές.

Ο Αντον Τσέχοφ, με το έργο του «Τρεις αδελφές», θεατρικό δράμα σε τέσσερις πράξεις, γραμμένο το 1900, καταδεικνύει σύστημα αδράνειας, απραξίας, πλαίσιο ζωής που διαψεύδει τις επιθυμίες και τα όνειρα των προσώπων και ιδιαίτερα των τριών αδελφών, που βιώνουν την καθημερινότητα και το βάρος της ζωής τους σε μίζερη και μονότονη περιφέρεια της Ρωσίας. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας από τον Κονσταντίν Στανισλάφσκι στις 31 Ιανουαρίου του 1901.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά, επιχειρεί μια εκ νέου επίσκεψη στο έργο. Οι εμβληματικές ηρωίδες του Τσέχοφ μεγάλες πια, ξαναβουτούν σε τοπίο μνήμης, σε ειδική στιγμή που δεν μπορούν να ξεπεράσουν, στη στιγμή που υποσχόταν ελπίδα και αλλαγή. Οριοθετημένος χώρος όπου κατοικούν αιώνια οι αναμνήσεις τους και ξεγλιστρούν όλα τα πρόσωπα που καθόρισαν τη μοίρα τους. Οι ήρωες του έργου ξαναέρχονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους, με τον χρόνο και το πέρασμά του και σε μια επαναδιαπραγμάτευση της στιγμής που τους οδήγησε στην οδύνη.

Η παράσταση θα προβληθεί από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του θεάτρου Προσκήνιο και η τιμή ηλεκτρονικής προβολής είναι 5 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=