ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτινό διαδικτυακό χωριό

γιορτινό-διαδικτυακό-χωριό-815189

Στήνεται για να δώσει χαρά και χαμόγελα σε όλα τα παιδιά

Πρωτότυπη ιδέα, που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου, προσαρμοσμένη στις συνθήκες που επιβάλλει η υγειονομική κρίση, εμπνεύστηκαν και υλοποιούν ο Φώτης Σπύρος και ο Νίκος Χρηστίδης για τα φετινά Χριστούγεννα. Με εμπειρία και αγάπη για το παιδικό θέαμα και το παιδί δημιούργησαν το χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό χωριό, στο οποίο συμμετέχουν καλλιτέχνες που έχουν διακριθεί στα παιδικά θεάματα.

Με όχημα τη φαντασία, σε covid free περιβάλλον, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν.

Το χωριό θα βρίσκεται στις επίσημες σελίδες των Δήμων, που αποφάσισαν τα φετινά Χριστούγεννα να το προσφέρουν ως δώρο στους δημότες τους. Με κωδικό εντελώς δωρεάν θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά της περιοχής τους να ζήσουν υπέροχη διαδραστική εμπειρία, γεμάτη χριστουγεννιάτικη μαγεία. Επίσης και όλα τα άλλα παιδιά, που δεν θα το βρουν στη σελίδα του Δήμου τους, θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης μέσω των προμηθευτών ηλεκτρονικών εισιτηρίων με μικρό αντίτιμο.

Στον πλανήτη Γη φτάνει συμπαθέστατο εξωγήινο πλασματάκι όλο ερωτήσεις και απορίες. Ερχεται από τον πλανήτη των χριστουγεννιάτικων δέντρων με αποστολή υψίστης σημασίας να μάθει πληροφορίες για τα Χριστούγεννα στη Γη, με σκοπό… να γράψει έκθεση στο σχολείο του.

Ο μικρός αξιαγάπητος εξωγήινος θα ζητήσει τη βοήθεια παιδιών και των καλικαντζάρων. Αυτά με σύμμαχο τη φαντασία τους και τη σύγχρονη τεχνολογία θα τον βοηθήσουν αποτελεσματικά. Για την παραγωγή και την υλοποίηση του χωριού συνεργάζονται πάνω από 100 επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων της τεχνολογίας και κυρίως της τέχνης, όπως ο συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης, η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, ο μάγος Sankara, το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση, το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνας Μπόικο, το Θέατρο Σκιών του Στάθη Λαγκαδά και πολλοί άλλοι.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από 5 Δεκεμβρίου και για έναν μήνα για 16 ώρες το 24ωρο. Στις ώρες 16:00 έως 22:00 η σύνδεση θα είναι ζωντανή. Αυτές τις 6 ώρες τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό και δημιουργικό πρόγραμμα φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Θα μπορούν να επικοινωνήσουν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να χαρούν.

Ψηφιακά εισιτήρια μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από τις 2 Δεκεμβρίου, στις ιστοσελίδες viva.gr, happydeals.gr, goldmall.gr, regroup.gr, tiketmaster.gr, ticketservices.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου