ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακές παραστάσεις

διαδικτυακές-παραστάσεις-816539

Επιπλέον οικονομική ενίσχυση στο θέατρο από το υπουργείο Πολιτισμού

Με το επιπλέον ποσό των 568.000 ευρώ επιχορηγούνται, εκτάκτως, από το υπουργείο Πολιτισμού 41 προτάσεις για παραγωγή θεατρικών παραστάσεων οι οποίες πρέπει και να μαγνητοσκοπηθούν, για να προβληθούν στο digitalculture.gov.gr.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης της 30ης Ιουνίου 2020 για την «επιχορήγηση φορέων, επιχειρήσεων, φυσικών και νομικών προσώπων στον τομέα του Θεάτρου για την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων», υποβλήθηκαν 40 προτάσεις από φυσικά πρόσωπα και 28 προτάσεις από νομικά πρόσωπα. Από τις 68 προτάσεις που υποβλήθηκαν, οι αρμόδιες επιτροπές γνωμοδότησαν θετικά για 41 από αυτές.

Oπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, «σκοπός της πρόσκλησης που απηύθυνε το ΥΠΠΟΑ, εν μέσω της πανηδμίας, τόσο σε φυσικά όσο και σε νομικά πρόσωπα, είναι η περαιτέρω στήριξη του χώρου του ελεύθερου θεάτρου και των εργαζομένων σε αυτό. Είναι, όμως, εξαιρετικά σημαντική και η δημιουργία ενός πλούσιου θεατρικού περιεχομένου ψηφιακού πολιτισμού, στο οποίο να έχει πρόσβαση το κοινό σε όλη την επικράτεια, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς».

Οι 41 παραστάσεις που επιχορηγούνται με 568.000 ευρώ, μέσω της τελευταίας πρόσκλησης, οφείλουν να βιντεοσκοπηθούν και να παραδοθούν στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, έως τις 30 Απριλίου 2021. Για το επόμενο διάστημα δύο ετών, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα έχει το δικαίωμα να τις προβάλλει στην πλατφόρμα του digitaculture.gov.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου