ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρική πρεμιέρα ψηφιακά

θεατρική-πρεμιέρα-ψηφιακά-816543

Παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου προβάλλονται μέσω live streaming στο κοινό

Τις παραστάσεις της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, που διακόπηκαν λίγες μόνον ημέρες μετά την έναρξή τους, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό, παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο μέσω live streaming. Δεδομένου ότι είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα επαναλειτουργήσουν οι θεατρικές σκηνές, ελήφθη η απόφαση να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει, ζωντανά, τις καινούργιες παραγωγές του από τα σπίτια τους, κρατώντας, με αυτόν τον τρόπο, ζωντανή την πολιτιστική επικοινωνία.

«Το θέατρο, ως σύμφυτη λειτουργία στον άνθρωπο, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα άλλο μέσον. Η ζωντανή αλληλεπίδραση μεταξύ σκηνής και κοινού θα είναι πάντα μία και μοναδική. Στην παρούσα φάση ψάχνουμε κάτι για να υποκαταστήσουμε τη θεατρική πράξη, όχι να την αντικαταστήσουμε» υπογραμμίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

H πρώτη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο πραγματοποιήθηκε χθες απευθείας από τη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», στις 20:30, με το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Σ΄ εσάς που με ακούτε», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου