Διαδικτυακή δράση για σχολεία με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-19, 18:33:39
Διαδικτυακή δράση για σχολεία με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου

Ξεχωριστή θεατρική εμπειρία για τα παιδιά δημιουργεί το Εθνικό Θέατρο λόγω της πανδημίας και στο πλαίσιο της νέας υφιστάμενης συνθήκης των τριών εβδομάδων περιορισμού.

Ετσι, επιχειρείται να κρατηθεί ζωντανή η επαφή μαθητών και μαθητριών του δημοτικού με το θέατρο και «τα δώρα του», αλλά και με το Εθνικό Θέατρο, τον πλέον πολυσχιδή και ζωντανό θεατρικό οργανισμό και πυρήνα δημιουργίας του τόπου.

Η θεατρική εμπειρία αρχίζει πριν από την παράσταση, μέσα στην τάξη. Στην ουσία πρόκειται για τη συνοδό δράση της παράστασης για παιδιά, «Πιστεύω στους μονόκερους», του Μάικλ Μορπούργκο, που θα παρουσιαστεί τον προσεχή Δεκέμβριο στην κεντρική σκηνή σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου.

Συγκεκριμένα, με τις παραπάνω διαδικτυακές δράσεις του Εθνικού δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να αναπτύξουν την φαντασία τους, να εμπλακούν στη θεατρική διαδικασία και να καταστούν τα ίδια συν-δημιουργοί. «Διερευνούμε και δοκιμάζουμε τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο, όχι για να αντικαταστήσει την εμπειρία του θεατή και τη ζωντανή εκπαίδευση, αλλά για να εκτοξεύσει τη φαντασία. Δημιουργήσαμε μια διαδραστική πλατφόρμα, μέσα από την οποία ο κεντρικός χαρακτήρας του έργου, η κυρία Μονόκερος, στέλνει ιστορίες φτιαγμένες αποκλειστικά για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Μετά την περίοδο επεξεργασίας της ιστορίας με την τάξη, το Εθνικό Νέων επεξεργάζεται ως θίασος πια, μαζί με τα παιδιά, την ιστορία που δημιούργησε η τάξη τους και την παρουσιάζει σε μορφή δραματοποιημένης αφήγησης σε σχολεία. Την παρουσίαση θα ακολουθήσουν δομημένοι αυτοσχεδιασμοί και παιχνίδια ρόλων που συντονίζουν οι ειδικά εκπαιδευμένοι γι’ αυτό ηθοποιοί του θιάσου.

Για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Ομαδικών Πωλήσεων, Δευτέρα-Παρασκευή, 08.00-16.00, στο τηλέφωνο 210.7001468, εσωτερικό 310 ή με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση paidikiskini@n-t.gr. Σύλληψη, συντονισμός και υπεύθυνη εκπαιδευτικού υλικού Σοφία Βγενοπούλου.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=