ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

διαδικτυακά-το-φεστιβάλ-κινηματογρά-830354

Οι ειδικές συνθήκες της φετινής χρονιάς, που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, οδήγησαν από νωρίς τους διοργανωτές του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να ετοιμάσουν διαφορετικά σενάρια για τη διοργάνωσή του. Οπως αποδείχτηκε η κίνηση ήταν απολύτως σωστή, καθώς η επιδημιολογική εικόνα στη συμπρωτεύουσα επιβάλλει τη διοργάνωσή του αποκλειστικά μέσω διαδικτύου χωρίς προβολή ή εκδήλωση σε φυσικό χώρο.

Eτσι λοιπόν η διοίκηση του φεστιβάλ ανακοίνωσε επισήμως πως ενεργοποιείται άμεσα το σενάριο της on line διοργάνωσης, ενώ ματαιώνονται και οι τρέχουσες προβολές στους κινηματογράφους Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας. Οσοι θεατές είχαν αγοράσει εισιτήρια, θα τους επιστραφεί το αντίτιμο.

Πιστό στο φετινό σύνθημά του, που είναι «Σινεμά με κάθε τρόπο», το διαδικτυακό 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει περισσότερες από 170 ταινίες από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, οι θεάσεις ανά ταινία θα αυξηθούν κατά 40% έτσι ώστε περισσότεροι θεατές, απ’ όλη την Ελλάδα, να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγαπημένες ταινίες Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Στο μεταξύ, διερευνώνται ήδη εναλλακτικά σενάρια για τη διοργάνωση του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επανεξετάζονται τόσο ο τρόπος διοργάνωσης, όσο και οι ημερομηνίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου