ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλία για μικρούς και μεγάλους

βιβλία-για-μικρούς-και-μεγάλους-832105

Δανειστική βιβλιοθήκη στο αρχοντικό Ζαφειρίου και βιβλιοστάση στην πλατεία Αγίου Ονουφρίου

Δανειστική βιβλιοθήκη λειτουργεί στο αρχοντικό Ζαφειρίου στον Αγιο Ονούφριο από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Στόχος είναι με τη βιβλιοθήκη να καλύπτονται οι ανάγκες αναγνωστών όχι μόνο στην περιοχή του πρώην Δήμου Ιωλκού, αλλά ευρύτερα, γιατί κάθε βιβλιοθήκη μπορεί να αποτελέσει τόπο συνάντησης, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και πολιτιστικής παραγωγής. Παράλληλα στόχος είναι η υλοποίηση ποικίλων δράσεων για το βιβλίο, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση/κατάρτιση των κατοίκων όλων των ηλικιών, κατά το πρότυπο αντίστοιχων πετυχημένων παραδειγμάτων με μεράκι και αγάπη για το βιβλίο, το οποίο όχι μόνο κρατεί συντροφιά, αλλά ανοίγει δρόμους και ορίζοντες.

Τα μέλη και οι εθελοντές του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός» με την καθοριστική συμβολή του Ξενοφώντα Σελπεσάκη, αντιπροέδρου του Κέντρου, δούλεψαν συστηματικά τα τελευταία δύο χρόνια και κατάφεραν να δημιουργήσουν τον πρώτο πυρήνα της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Επίσης λειτουργεί στάση λεωφορείου – βιβλιοθήκη στη στάση του λεωφορείου στην πλατεία του Αγίου Ονουφρίου. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της στάσης κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το βιβλίο που επιθυμούν και να γεμίσουν τον χρόνο τους μέχρι να έρθει το λεωφορείο ή και να το πάρουν μαζί τους και να το επιστρέψουν όταν θα το έχουν διαβάσει. Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Ονουφρίου. Στόχος είναι η δράση να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της περιοχής.

Η βιβλιοθήκη παραμένει ανοιχτή κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 6 – 8 μ.μ. στο αρχοντικό Ζαφειρίου στον Αγιο Ονούφριο, ενώ τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 6944903053 και 6978873637.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου