ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα κειμήλια των ιερών μονών του Αγίου Ορους σε διαδραστική ψηφιακή έκθεση

τα-κειμήλια-των-ιερών-μονών-του-αγίου-ο-834974

Η διαδραστική ψηφιακή έκθεση «Πέρασμα στο φως», που παρουσιάζει στο κοινό τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Αθωνικής Πολιτείας, δίνει τη μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον καθημερινό βίο των πατέρων του Αθω.

Ανοιξε τις πύλες της στο κοινό η ψηφιακή διαδραστική έκθεση «Πέρασμα στο φως» που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην υπερχιλιετή ιστορία του Αθω ψηφιοποιημένους θησαυρούς από ιερές μονές του Αγίου Ορους.

Προσβάσιμοι πλέον με τη βοήθεια της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, οι ιεροί θησαυροί μαρτυρούν την ορθόδοξη πολιτιστική παράδοση όπως αποτυπώνεται εδώ και αιώνες στο Αγιον Ορος, αναδεικνύοντας συγχρόνως το μήνυμα και τη σημασία της πνευματικότητας της Αθωνικής Πολιτείας για τον σύγχρονο κόσμο.

Στην έκθεση το κοινό έρχεται σε πρώτη επαφή με το μοναδικό έργο ψηφιοποίησης των κειμηλίων ιερών μονών του Αγίου Ορους Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός. Πρωτοβουλία και δημιούργημα της ιεράς κοινότητας Αγίου Ορους, η Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός φέρνει στο φως χιλιάδες ψηφιοποιημένα κειμήλια και αντικείμενα υψηλής πολιτιστικής αξίας, στοχεύοντας να καταστήσει την παγκόσμια κοινότητα κοινωνό του ορθόδοξου χριστιανικού πολιτισμού.

Η Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός αποτελεί πνευματικό αντίδωρο του Αγίου Ορους προς τις ανάγκες της κοινωνίας και κυρίως προς τους νέους, οι οποίοι έχουν νέους διαύλους και τρόπους επικοινωνίας μέσω του ψηφιακού κόσμου. Ο τεράστιος πλούτος πολιτιστικής κληρονομιάς διαφυλάσσεται πλέον σε εκτεταμένο αποθετήριο χιλιάδων ψηφιοποιημένων αντικειμένων, στο οποίο το κοινό μπορεί να περιηγηθεί μέσω της ιστοσελίδας https://mountathos.org/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου