ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικές δραστηριότητες στον Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βόλου

μουσικές-δραστηριότητες-στον-σύλλογ-835096

Μουσικές δραστηριότητες στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βόλου, με υπεύθυνη τη μουσικό και μαέστρο Αγγελική Κοντοπούλου.

Οπως αναφέρει η ίδια «η μουσική είναι τέχνη και επιστήμη. Η ενασχόληση παιδιών και ενηλίκων με τη μουσική, συμβάλλει στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους. Ο ρόλος ενός φωνητικού συνόλου είναι μορφωτικός και παιδαγωγικός. Παράλληλα με τη μουσική καλλιέργεια και ευχαρίστηση που προσφέρει, συμβάλλει ουσιαστικά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα».

Οι συμμετέχοντες αποκτούν πειθαρχία και ευγενή άμιλλα, αφού μαθαίνουν να λειτουργούν αρμονικά και με συνεργασία. Η στάση του ενός επηρεάζει τη συνολική εικόνα της ομάδας. Επομένως ενισχύεται η συγκέντρωση, αναπτύσσεται η συλλογικότητα, αλλά είναι εμφανής και η αλληλοϋποστήριξη.

Το σύνθημα στα χορωδιακά τμήματα του Συλλόγου είναι «η αγάπη και με μεράκι μόνο» και είναι ευπρόσδεκτα παλιά και νέα μέλη.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εγγραφές, ενώ τα τμήματα είναι ολιγομελή, και ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Λειτουργούν τμήματα ενηλίκων, παιδιών και τα χορωδιακά τμήματα ΑμεΑ – ΑΓΑΠΗ (παιδιών και ενηλίκων) και με νέες ενασχολήσεις, όπως η μουσική ανάγνωση και γραφή και η γνωριμία με μουσικά όργανα.

Λειτουργούν καθημερινά στις περιοχές Αγίων Αναργύρων – Νεάπολης, Αγίου Γεωργίου – Αγία Παρασκευής και Νέας Δημητριάδας. Για περισσότερες πληροφορίες, μικροί και μεγάλοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6908832777.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου