ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μυστικά με τον μπαμπά»

μυστικά-με-τον-μπαμπά-835276

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της γνωστής συγγραφέα Αργυρώς Μουντάκη

Νέα, φθινοπωρινή άφιξη στη συλλογή «πολύχρωμοι χαρταετοί» των εκδόσεων Διάπλαση, με την Αργυρώ Μουντάκη να βάζει την υπογραφή της. Μετά το «Πες το μόνο στη μαμά», το «Μυστικά με τον μπαμπά» έρχεται να συνεχίσει την ιστορία, με τον μπαμπά όμως στο επίκεντρο αυτή τη φορά.

Κουτί γεμάτο μυστικά μοιράζεται ο Κωνσταντίνος με τον μπαμπά του και ένα άλλο η Ερατώ με τον δικό της μπαμπά. Τα παιδιά αποφασίζουν να μοιραστούν τα μυστικά. Σε μία από καρδιάς εξομολόγηση αφηγούνται τις ιστορίες τους, γελάνε μέχρι δακρύων, μιλάνε για τις ανησυχίες τους και στο τέλος απορούν… Οι μαμάδες τους πραγματικά δεν ξέρουν τίποτα για όλα αυτά; Καταλήγουν λοιπόν να φτιάξουν τρίτο κουτί με το δικό τους σπουδαίο μυστικό! Ποιο είναι άραγε; Η Αργυρώ Μουντάκη επιστρέφει, μετά το «Πες το μόνο στη μαμά», με μια ιστορία αφιερωμένη στη στενή σχέση που καταφέρνουν οι σύγχρονοι μπαμπάδες να χτίσουν με τα παιδιά τους. Τα μυστικά που οι μπαμπάδες μοιράζονται με τα παιδιά τους είναι από απλές μικρές ζαβολιές κρυφά ή δήθεν κρυφά από τη μαμά – εδώ η συγγραφέας μάς κλείνει το μάτι πονηρά – έως πολύ σοβαρά θέματα, όπως η ενημέρωση των παιδιών για το σώμα τους και τη λειτουργία του.

Βιβλίο για τη σημασία των στενών οικογενειακών σχέσεων στην προσπάθεια όλων των γονέων να αναθρέψουν υγιή και ευτυχισμένα παιδιά. Μία ακόμη συναρπαστική ιστορία της Αργυρώς Μουντάκη διανθισμένη με χιούμορ, ανατροπές και απρόβλεπτο τέλος.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά και σπούδασε γερμανική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου πήρε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στη λογοτεχνία και δηλώνει Βολιώτισσα στην καρδιά. Στο Τμήμα Φιλολογίας του ίδιου Πανεπιστήμιου εκπονεί διδακτορικό με θέμα το λαϊκό παραμύθι. Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα MBA-TQM από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια γερμανικών. Αρθρογραφεί έντυπα και ηλεκτρονικά σχετικά με τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό. Από το 2016 έχει τον διαδικτυακό ιστότοπο www.parents24.gr, που αφορά σε γονείς και παιδιά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Βιβλία της εκδίδονται από το 2005.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου