ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

αφιέρωμα-στον-λαυρέντη-μαχαιρίτσα-841218

Συγκινητική πρεμιέρα για την εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά»

Με μουσικό αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα άνοιξε φέτος αυλαία η τηλεοπτική μουσική εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά», με οικοδεσπότη τον Σπύρο Παπαδόπουλο και προσκεκλημένους γνωστούς καλλιτέχνες και φίλους του αξέχαστου Βολιώτη καλλιτέχνη.

Φέτος, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου στον ύπνο του, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Φτελιό, προδομένος από την καρδιά του. Οσοι έζησαν και συνεργάστηκαν μαζί του ήξεραν καλά πως ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Αντισυμβατικός, αλλά και ευαίσθητος συνάμα, επαναστάτης, αλλά και ρομαντικός, παθιασμένος, αλλά και ήσυχος, κοινωνικός, αλλά και μοναχικός, ατρόμητος, αλλά και αγχώδης… Κι ίσως ήταν αυτές οι αντιφάσεις του χαρακτήρα του που τον έκαναν μοναδικό τόσο στη ζωή, όσο και στην τέχνη του.

Η έναρξη ήταν άκρως συγκινητική, αφού οι τηλεθεατές παρακολούθησαν πλάνα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και άκουσαν να ερμηνεύει μεγάλες του επιτυχίες. Ανάμεσα σε εκείνους που μίλησαν ήταν και ο καρδιολόγος του Σωτήρης Πράπας, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μιλώντας για εκείνον.

«Μέσα του έκρυβε την ψυχή ενός μικρού παιδιού, μιλούσε δυνατά, υποστήριζε με πάθος τις απόψεις του, ήταν ατακαδόρος, χιουμορίστας και έβγαζε γάργαρο γέλιο. Δεν ήταν σταρ, δεν το επεδίωκε. Ηταν ένας άνθρωπος, που επέλεγε λίγους στενούς φίλους, ήταν τρυφερός άνθρωπος. Λάτρεψε τη γυναίκα και την κόρη του. Μας συνδέουν πολλά» ανέφερε με τρεμάμενη φωνή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου