Διεθνής διάκριση Βολιώτη

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-31, 12:42:30
Διεθνής διάκριση Βολιώτη

Κορυφαία για το 2011 η ερευνητική εργασία του Γιώργου Ζήφκου

Κορυφαία ερευνητική εργασία για το 2011 αναδείχθηκε από το School of Performance and Cultural Industries η εργασία του Βολιώτη Γιώργου Ζήφκου, που αναφέρεται στον θεσμό του «Μουσικού χωριού». Η συγκεκριμένη εργασία, θα παρουσιαστεί στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου, που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου. Ο πολυπράγμων Βολιώτης και επί σειρά ετών συνεργάτης της «Εστουδιαντίνας», εκπόνησε μια ενδιαφέρουσα εργασία, που απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από την διεθνή επιστημονική κοινότητα. Κατά τη διάρκεια του περασμένου ακαδημαϊκού έτους, η δομή λειτουργίας του Μουσικού Χωριού στάθηκε η αφορμή για μία νέα εργασία του Γιώργου Ζίφκου, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος "Culture, Creativity & Entrepreneurship" του University of Leeds.

Η εργασία αφορά στη μελέτη του πολύπλοκου κοινωνικού δικτύου και των σχέσεων αλληλεπίδρασης μεταξύ των διάφορων εμπλεκόμενων φορέων του φεστιβάλ, όπως π.χ. είναι τα μέλη της παραγωγής, τα ΜΜΕ, οι καλλιτέχνες, οι φορείς πολιτικής, και η τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους "συμβολικούς" εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι δεν έχουν "φυσική" υπόσταση (όπως είναι για παράδειγμα το Χωριό, η Παραστατικότητα και οι Παράλληλες Δράσεις) αλλά παίρνουν θέση στο κοινωνικό δίκτυο του Μουσικού Χωριού εφόσον αναπτύσσονται ακούσια και δημιουργούν πολιτισμική αξία. Η εργασία ερευνά το φεστιβάλ από τη σκοπιά της παραγωγής και στοχεύει στην ταυτοποίηση στοιχείων τα οποία μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της διοργάνωσης, και συνεπώς στην βιώσιμη ανάπτυξη της συγκεκριμένης καλλιτεχνικής κοινότητας.

Ο πολυβραβευμένος Γιώργος Ζήφκος, έλαβε πτυχία πολιτικών επιστημών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνέχισε τις σπουδές του στο University of Leeds, ως υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρας Ωνάσης». Έλαβε πτυχία πιάνου και αρμονίας από το Ελληνικό Ωδείο, καθώς επίσης πτυχίο ενοργάνωσης και διεύθυνσης ορχήστρας από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Στο μακροσκελές βιογραφικό του καταγράφονται δεκάδες εκπαιδευτικές και εθελοντικές δραστηριότητες, συναυλίες, υποτροφίες και διακρίσεις, που σκιαγραφούν το πολύπλευρο ταλέντο του.

Από τον Δεκέμβριο βρίσκεται στο Βόλο και από τις αρχές του μήνα συνεργάζεται με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, στο Τμήμα Προγραμματισμού, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνεχίσει, από το φθινόπωρο, τις σπουδές του σε διδακτορικό επίπεδο. «Το θέμα της διατριβής μου αφορά στη μελέτη μοντέλων κοινωνικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης μικρών κοινωνιών κατά τη διάρκεια περιόδων μετάβασης, με εργαλείο τις Τέχνες και τον Πολιτισμό» υπογραμμίζει ο ίδιος, μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=