Γνωριμία με τους θησαυρούς του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-29, 19:13:11
Γνωριμία με τους θησαυρούς του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας προσκαλεί σε ψηφιακή περιήγηση στην περιοδική έκθεση για τα 110 χρόνια ίδρυσης και λειτουργίας του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, με παρουσίαση με τη μορφή βίντεο. Η παρουσίαση βρίσκεται αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων της ιστοσελίδας της Εφορείας (http://efamagvolos.culture.gr/Index.html).

Η έκθεση διαρθρώνεται σε πέντε ενότητες: Η ενότητα 1 προβάλλει ευρήματα που σχετίζονται με τη λατρεία του Δία και προέρχονται κυρίως από το ιερό του Δία Θαύλιου στις Φερές, από το ιερό του Δία Ακραίου και το νεκροταφείο του Ομολίου.

Η ενότητα 2 περιλαμβάνει ευρήματα από τις ανασκαφές του Αρβανιτόπουλου στη Δημητριάδα και ειδικότερα στο ιερό της Πασικράτας και το νότιο νεκροταφείο, καθώς και ευρήματα νεότερων ανασκαφών.

Η ενότητα 3 είναι αφιερωμένη στη λατρεία του Απόλλωνα με ευρήματα από τα δύο ιερά της Μαγνησίας στην Κορόπη Πηλίου και στις Αμφανές (Σωρός).

Η ενότητα 4 είναι αφιερωμένη στη λατρεία του ημίθεου Ηρακλή, με ευρήματα από τα δυο ιερά του Ηρακλή στις Φερές, από τις Φθιώτιδες Θήβες, τα Σπάλαυθρα, την Ολιζώνα και αλλού.

Η ενότητα 5 αναδεικνύει ευρήματα από την Ακρόπολη και από το νεκροταφείο των Φθιωτίδων Θηβών.

Στην ιστοσελίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας είναι επίσης αναρτημένος σε μορφή pdf ο αρχαιολογικός οδηγός της έκθεσης, καθώς και το εκπαιδευτικό έντυπο του μαθητή που διανέμεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ιστορίες θεών και ηρώων» που σχεδιάστηκε με αφορμή την έκθεση.

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=