Σεμινάρια για καλλιτέχνες και παιδαγωγούς στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-29, 18:47:33
Σεμινάρια για καλλιτέχνες και παιδαγωγούς στον Βόλο

Αρχισαν και φέτος οι έγγραφες στις σεμιναριακές συναντήσεις για ενήλικες, που διοργανώνονται στο Μουσικό Εργαστήρι Βόλου, χώρος τέχνης και πολιτιστικής εκπαίδευσης (Μάνου Χατζιδάκι 30) με εισηγήτρια τη μουσικοπαιδαγωγό – θεατροπαιδαγωγό Καίτη Καραχάλιου.

Tα σεμινάρια απευθύνονται σε παιδαγωγούς, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, γυμναστές, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και γενικότερα σε άτομα που ασχολούνται με την παιδαγωγική και την τέχνη.

Περιλαμβάνουν θέματα μουσικής, χορού, εικαστικών, λογοτεχνίας, θεατρικού παιχνιδιού. O τρόπος προσέγγισης είναι βιωματικός με μορφή ευχάριστη και παιγνιώδη, κατάλληλη για εκπαιδευτικούς που θέλουν να προσεγγίσουν θέματα τέχνης, και για καλλιτέχνες που δουλεύουν με παιδιά και ενδιαφέρονται για περισσότερη παιδαγωγική κάλυψη.

Το ετήσιο σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής απευθύνεται τόσο σε μουσικούς όσο και σε εκπαιδευτικούς που δεν χρειάζεται να έχουν μουσική κατάρτιση για να το παρακολουθήσουν. Είναι ένα πρόγραμμα βασισμένο στα σύγχρονα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα και εμπλουτισμένο με τις τάσεις της εποχής για τη χρήση της τεχνολογίας μέσα στα καλλιτεχνικά μας μαθήματα. Δίνει τη δυνατότητα στον μουσικό να αποκτήσει μια καινούργια ειδίκευση και μια διαφορετική προσέγγιση στη διδασκαλία της μουσικής και στον παιδαγωγό να προσεγγίσει, να διδάξει και να χρησιμοποιήσει τη μουσική μέσα στην εκπαιδευτική του διαδικασία.

Το ετήσιο σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού με έμφαση στο σχολικό θέατρο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να εντάξουν θεατρικές και γενικότερα καλλιτεχνικές δραστηριότητες στην εκπαιδευτική τους διαδικασία και σε ηθοποιούς και καλλιτέχνες που δουλεύουν με ομάδες παιδιών και νομίζουν ότι χρειάζονται μεγαλύτερη εκπαιδευτική κάλυψη για το πρόγραμμα τους. Tο θεατρικό παιχνίδι είναι ένα ομαδικό παιχνίδι το οποίο έχει ως μέσο έκφρασης τη θεατρική δράση, δηλαδή τον λόγο, την κίνηση, τον χορό, τη μίμηση. Εμπνέει το παιδί και του δίνει την ευκαιρία να εκφραστεί ατομικά ή συλλογικά, να επικοινωνήσει και να δημιουργήσει σε μια ατμόσφαιρα χαράς και δημιουργίας.

Το πρόγραμμα του θεατρικού παιχνιδιού βασισμένο στις σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές απόψεις, δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό, στον καλλιτέχνη που ασχολείται με ομάδες μικρών παιδιών, να εμπλουτίσει το μάθημά του χρησιμοποιώντας θεατρικές τεχνικές, για να διδάξει την ύλη των μαθημάτων του, να προσεγγίσει τις τέχνες γενικότερα, να δημιουργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα, να ανεβάσει μια θεατρική παράσταση με τους μαθητές του και τέλος να περάσει στιγμές χαράς και απόλαυσης με ελεύθερα θεατρικά παιχνίδια μέσα στην τάξη του.

Η Καίτη Καραχάλιου είναι μουσικοπαιδαγωγός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, ζει και εργάζεται στον Bόλο. Ως μουσικοπαιδαγωγός ξεναγεί μικρούς μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας, στον μαγικό και μοναδικό κόσμο της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης. Ως υπεύθυνη του επιμορφωτικού κύκλου για ενήλικες διοργανώνει και εισηγείται σε ετήσια εκπαιδευτικά σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής, θεατρικού παιχνιδιού και μουσικοθεατρικών δράσεων, για παιδαγωγούς και καλλιτέχνες. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6947196558 και 2421047691.

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=