ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

ερασιτεχνικό-θεατρικό-εργαστήρι-του-849027

Εγγραφές για τους φίλους της καλλιτεχνικής έκφρασης

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021. Το Εργαστήρι, που υπάγεται στο Τμήμα Θεάτρου, της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, λειτουργεί, με τη μορφή που έχει σήμερα, από το 1993.

Με έντονα δημιουργική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, αλλά και με τις περιοδείες και παρουσιάσεις παραστάσεων και δράσεων και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, έχει καθιερωθεί ως φορέας ενίσχυσης της θεατρικής παιδείας, φέρνοντας το θέατρο κοντά σε ανθρώπους που σπάνια έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν.

Ο στόχος της Διεύθυνσης Πολιτισμού να ενεργοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής και να τονώσει την πολιτιστική ανάπτυξη και την καλλιτεχνική ζωή στην πόλη παραμένει σταθερός. Γα ακόμη μία χρονιά, λοιπόν, προσκαλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέατρο, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία τους και χωρίς καμία προϋπόθεση, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, συμμετέχοντας στις δράσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου.

Στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι παραδίδονται μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, κίνησης και φωνητικής. Υπεύθυνος επιμορφωτής είναι ο Δημήτρης Δακτυλάς, ενώ τη φετινή χρονιά θα διδάξει και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου Γρηγόρης Γαλάτης. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται πάντα απογευματινές – βραδινές ώρες, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές που συμμετέχουν στις προγραμματισμένες δράσεις. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19.

Τα μέλη του ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου έχουν άμεση επαφή με τη δραματική τέχνη μέσα από βιωματικές τεχνικές προσέγγισης και παρουσίασης αλλά και με τη δημιουργία τουλάχιστον μίας θεατρικής παράστασης που πραγματοποιείται στο τέλος, με την ολοκλήρωση της σεζόν.

Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί με ιδιαίτερη επιτυχία, έργα τόσο από το ελληνικό όσο και από το ξένο δραματολόγιο αλλά και σπουδαία κείμενα της λογοτεχνίας. Ποιητές, όπως ο Αγγελος Σικελιανός, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μελετήθηκαν από τα μέλη του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου και έργα τους δραματοποιήθηκαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου