ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνημα στο Τμήμα Αγριάς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

ξεκίνημα-στο-τμήμα-αγριάς-της-σχολής-β-849053

Ο Αγιασμός έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στο Τμήμα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της τοπικής Εκκλησίας στην Αγριά τελέστηκε την Τρίτη από τον Διευθυντή της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου.

Στον Αγιασμό παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς Πρωτ. Βάιος Κορομπίλιας, ο Δάσκαλος του Τμήματος Αλκιβιάδης Μιχάλης, Πρωτοψάλτης του Ναού και η πλειοψηφία των μαθητών.

Ο π. Επιφάνιος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και ευχήθηκε σε όλους δύναμη και αισιοδοξία για την νέα χρονιά, κατά την οποία, όπως είπε, «είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει η εν εξελίξει πανδημία». Ανέλυσε τα μέτρα προφύλαξης και τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων υπό τις νέες συνθήκες και τόνισε ότι «εφόσον όλα τηρηθούν κατά γράμμα, η χρονιά, με την βοήθεια του Θεού, θα εξελιχθεί ομαλά».

Ο Διευθυντής της Σχολής παρουσίασε στους μαθητές τα νέα προγράμματα που θα εξελίσσονται φέτος παράλληλα προς το βασικό πρόγραμμα σπουδών, όπως είναι το Τμήμα Φωνητικής και Ορθοφωνίας, που λειτουργεί από πέρυσι στον Βόλο, καθώς και το νεοσύστατο Σεμινάριο Τυπικού, το οποίο αφορά υποχρεωτικά τους μαθητές της Δ΄ τάξης εκάστου έτους, ενώ απευθύνεται και σε κάθε ενδιαφερόμενο Κληρικό, εν ενεργεία Ιεροψάλτη κ.ο.κ.

Ο π. Επιφάνιος ζήτησε επιμέλεια και συνέπεια από τους μαθητές, ενώ ευχαρίστησε τον π. Βάιο για την διαρκή φροντίδα του για την ομαλή λειτουργία του Τμήματος, όσο και τον κ. Μιχάλη, για τον ζήλο και το μεράκι με τα οποία εκτελεί τα διδακτικά του καθήκοντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου