ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση αποφοίτων 55 χρόνια μετά

συνάντηση-αποφοίτων-55-χρόνια-μετά-849229

Βραδάκι Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020, με ωραία δροσιά μετά τη βροχή, στο εστιατόριο «Σαρρής» πίσω από τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, πραγματοποιήθηκε η από καιρό προγραμματισμένη συνάντηση αποφοίτων 1965 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

«Πέρασαν κιόλας 55 χρόνια, ούτε που το καταλάβαμε…», γράφαμε στα προηγούμενα Δελτία Τύπου και πράγματι, ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δεκατέσσερα παιδιά, οκτώ κορίτσια (Άσπα, Βαρβάρα, Ευδοξία (Τίτσα), Κική, Μαρία, Όλγα, Ροδούλα, Σοφία) και έξι αγόρια (Βλάσης, Γιάννης, Δημήτρης Μ., Μανώλης, Στάθης, Χαράλαμπος) παρόντες/παρούσες και οι απόντες/απούσες σχεδόν όλοι/όλες με σοβαρή δικαιολογία – πέντε κορίτσια ζουν στην Αθήνα και ένα στην Κρήτη, δύσκολα τα ταξίδια με τον κορωνοϊό-μπαμπούλα. Οριστικά απόντες μόνο δύο: ο Σταύρος Σκουλής και ο Γιώργος Κοπατσάρης, ένα ποτηράκι κρασί στη μνήμη τους.

Πολύ καλή διάθεση, πολλές διηγήσεις, πολλές φωτογραφίες, το λεύκωμα του Σχολείου για τα 100 χρόνια, ο Δημήτρης Μ. που ήρθε επί τούτου από μακριά, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες, οι ιστορίες του 5ου ΔΣ Βόλου από τις παράγκες του 1959 με την κα Σιάπα, στην σκάλα του 4ου με τον κ. Δημόπουλο και στην αποχαιρετιστήρια γιορτή το καλοκαίρι του 1965. Ενδιάμεσα τα «δύσκολα χρόνια» με τον κ. Συντήλα. Στο «Ενθύμιο Συνάντησης» που ετοίμασε ο Μπάμπης, η φωτογραφία της Στ’ Τάξης και όλοι οι Δάσκαλοι εκείνης της περιόδου. Δυο λόγια από την Ροδούλα και τον Βλάση, ύστερα η μοναδική τούρτα της Ευδοξίας και…

…Να μας έχει ο Θεός υγιείς σύντομα πάλι να ανταμώσουμε!

Χαράλαμπος Α. Σκυργιάννης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου