Βικτόρια Χίσλοπ: Αγαπώ τα πάντα στην Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-19, 18:01:08
Βικτόρια Χίσλοπ: Αγαπώ τα πάντα στην Ελλάδα

Απόκτησε την ελληνική ιθαγένεια η διάσημη συγγραφέας, που προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας

 

Μεγάλη στιγμή για τη Βικτόρια Χίσλοπ η προχθεσινή της ορκωμοσία, μετά την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Η Βικτόρια Χίσλοπ, η Βρετανίδα βραβευμένη συγγραφέας, που το έργο της προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, πραγματοποίησε μεγάλο της όνειρο, να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

Πριν λίγο καιρό, με Προεδρικό Διάταγμα, απέκτησε την τιμητική πολιτογράφηση ως Ελληνίδα. Προχθές, Πέμπτη, σε τελετή στο υπουργείο Εσωτερικών, έγινε η ορκωμοσία.

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Βικτόρια Χίσλοπ ανέφερε πως πολύ καιρό αισθάνεται Ελληνίδα. «Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για μένα. Πολλά χρόνια αγαπώ την Ελλάδα. Δεν είναι μυστικό. Αγαπώ τους ανθρώπους, το τοπίο, την κουλτούρα. Αυτό, βέβαια, δεν είναι δύσκολο. Η αγάπη μου είναι κάτι πιο πολύ από αυτό. Το σημαντικό είναι να αγαπήσεις τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όχι μόνο την ομορφιά. Κι εγώ, εδώ και πολλά χρόνια, αγαπώ τα πάντα στην Ελλάδα. Η καρδιά μου είναι εδώ. Στο μέλλον θα συνεχίσω να υποστηρίζω την Ελλάδα, όπως μπορώ».

Την ορκωμοσία τέλεσε ο γενικός γραμματέας Ιθαγένειας Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο οποίος, εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών, προσέφερε μαρμάρινο σύμπλεγμα χεριών από το Μουσείο Μπενάκη. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απουσίαζε για λόγους υγείας, αλλά η κάρτα που συνόδευε το συμβολικό δώρο είχε την υπογραφή του: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη το γεγονός της απονομής σε εσάς της ελληνικής ιθαγένειας για όλο τον Ελληνισμό. Χαίρομαι πολύ διότι είμαι σίγουρος ότι πλέον απευθύνομαι επίσημα σε μια πρέσβειρα του Ελληνισμού, παγκόσμια. Εχοντας προσφάτως διαβάσει το βιβλίο σας «Οσοι αγαπιούνται», θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αγαπιέστε πολύ και από πολλούς».

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το τελευταίο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ «Οσοι αγαπιούνται» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ενώ τον Δεκέμβριο αναμένεται να εκδοθεί το καινούργιο της μυθιστόρημα.

 

Σχόλια
Συγχαρητήρια
Συγχαρητήρια.
ΣΤΑΥΡΟΣ - 2020-09-20 11:30:36
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=