ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι θεατρικής έκφρασης στον Βόλο

εργαστήρι-θεατρικής-έκφρασης-στον-βό-850089

Νέα δράση για ενήλικες, που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εκφραστούν

Εργαστήρι θεατρικής έκφρασης για ενήλικες διοργανώνει για δεύτερη φορά η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση παραστατικών τεχνών «Παπαντού».

Το εργαστήρι αποτελείται από 15 τρίωρες συναντήσεις, που θα γίνονται κάθε Σάββατο στον χώρο του κέντρου εκπαίδευσης, πολιτισμού και επιστημών «Αριστοτέλειο», Μακρινίτσης 131 Β, στον Βόλο.

Με εργαλεία το θεατρικό παιχνίδι, τη μυθοπλασία, τον αυτοσχεδιασμό και τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις δυνατότητες που προσφέρει η τέχνη του θεάτρου για αυτοβελτίωση, επικοινωνία και καλλιτεχνική έκφραση. Στόχος να ανιχνευθούν οι δυνατότητες έκφρασης της αυθεντικότητας των συμμετεχόντων. Το εργαστήρι είναι βιωματικό και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη θεατρική τέχνη. Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

Θα λειτουργήσουν δύο ολιγομελή τμήματα.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής: 19 Σεπτεμβρίου, 26 Σεπτεμβρίου, 3 Οκτωβρίου, 10 Οκτωβρίου, 17 Οκτωβρίου, 24 Οκτωβρίου, 31 Οκτωβρίου, 7 Νοεμβρίου, 14 Νοεμβρίου, 21 Νοεμβρίου, 28 Νοεμβρίου, 5 Δεκεμβρίου, 12 Δεκεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου το πρώτο τμήμα θα λειτουργήσει 12:30 – 15:30 και το δεύτερο τμήμα 16:30 – 19:30, με περιορισμένο αριθμό θέσεων. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η Συνοδή Φουκαλά θεατρολόγος.

Η Συνοδή Φουκαλά, θεατροπαιδαγωγός – κουκλοπαίχτρια, γεννήθηκε και ζει στον Βόλο. Είναι θεατρολόγος της Σχολής Καλών Τεχνών του τμήματος Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο) και παιδαγωγός προσχολικής αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου (Ιωάννινα). Εργάζεται από το 1999 σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και δημοτικά σχολεία σε συνεργασία με συλλόγους γονέων Βόλου. Επίσης, έχει κάνει σεμινάρια θεατρικής αγωγής σε ενήλικους και εφήβους. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε παραγωγές της Πειραματικής Σκηνής Ν. Ιωνίας Μαγνησίας δίπλα στον Δημήτρη Πανταζή και του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου δίπλα στην Αννα Μακράκη. Επιπλέον, συμμετείχε ως ηθοποιός σε παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής Ν. Ιωνίας Μαγνησίας και του θεατρικού θιάσου Θεατρίνη. Σήμερα διδάσκει θεατρική αγωγή στο ΚΔΑΠ Αριστοτέλειο. Επίσης, συνεργάζεται ως σκηνοθέτις με ερασιτεχνικές και επαγγελματικές θεατρικές ομάδες. Τέλος σκηνοθετεί και παίζει κουκλοθέατρο στην «Παπαντού» κοινσεπ.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6970379803.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου