ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαγεύει «Ο Μικρός Πρίγκιπας»

μαγεύει-ο-μικρός-πρίγκιπας-850315

Παράσταση διά χειρός Κάρμεν Ρουγγέρη στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Διαχρονικό αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν Ντε Σεντ Εξιπερί, θα ανεβάσει τη νέα θεατρική περίοδο η παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Για την εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, συγκυρία ανεβαίνει έργο, που επέλεξαν τα ίδια τα παιδιά, τα οποία έχουν αυτή την εποχή περισσότερη ανάγκη για ποιοτική ψυχαγωγία από ποτέ.

Οι πρόβες αρχίζουν άμεσα προκειμένου η παράσταση να είναι έτοιμη να κάνει την πρεμιέρα της, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και με τις οδηγίες που θα δοθούν, με αίσθημα υπευθυνότητας και απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια των θεατών, των ηθοποιών και των τεχνικών.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας», που χρόνια τώρα μαγεύει μικρούς και μεγάλους, γίνεται παράσταση για όλη την οικογένεια σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία έχει κάνει και τη σκηνοθεσία μαζί με τη Χριστίνα Κουλουμπή. Παράσταση που σέβεται τον αρχικό δημιουργό και που έχει σκοπό να βγάλει στην επιφάνεια την ουσία του έργου και ακόμα να φωτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλάβει το έργο ακόμα και ένα μικρό παιδί.

Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Στέφανος Κορκολής, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Χριστίνας Κουλουμπή, οι χορογραφίες και οι φωτισμοί του Πέτρου Γάλλια, το sound design & video art είναι του Αντώνη Δελαπόρτα και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ο Ανδρέας Κουλουμπής. Υπεύθυνη γραφείου παραγωγής Αγγελική Μαντζουράνη.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Νεκτάριος Φαρμάκης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Γιάννης Νικολάου, Γιάννης Τσουρουνάκης, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου και Χριστίνα Κουλουμπή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου