Στη Γαλλία το Δημοτικό ΙΕΚ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-22, 10:17:24
Στη Γαλλία το Δημοτικό ΙΕΚ

            Σπουδαστές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ συμμετέχουν σε έκθεση κοσμήματος στην Γαλλία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius. Μια μεγάλη ομάδα σπουδαστών του τμήματος κοσμήματος του ΙΕΚ Δήμου Βόλου, επισκέφτηκε, συγκεκριμένα,  την Γαλλία, στο διάστημα  από 14 έως 18 Ιανουαρίου. Σκοπός του ταξιδιού, ήταν η συμμετοχή του ΔΙΕΚ Βόλου στη 2η Πανευρωπαϊκή περιοδεύουσα έκθεση κοσμήματος  μέσω του προγράμματος COMENIUS με τίτλο «Raconté moi un bijou» (Διηγήσου μου ένα κόσμημα). Το πρόγραμμα είναι διάρκειας δύο ετών και συμμετέχουν δέκα συνολικά σχολές από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Τσεχία, τη Λετονία και το ΔΙΕΚ Βόλου από την Ελλάδα.

            Σκοπός της πρώτης  έκθεσης, ήταν να εφαρμοστεί στα κοσμήματα των σπουδαστών μια παραδοσιακή τεχνική της κάθε χώρας. Ενώ για την δεύτερη έκθεση, στόχος ήταν οι σπουδαστές να συνδυάσουν την παραδοσιακή τεχνική της χώρας τους, μαζί με την τεχνική που έμαθαν σε μια χώρα που επισκέφτηκαν στα πλαίσια της κινητικότητας του προγράμματος. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2011, εννέα καθηγητές και σπουδαστές του ΔΙΕΚ επισκέφτηκαν την σχολή SIHA στην Αμβέρσα του Βελγίου και εκπαιδεύτηκαν στα εργαστήριά τους.

            Τα εγκαίνια της έκθεσης «Raconté moi un bijou» πραγματοποιήθηκαν  στο μουσείο «Cite de l’ or» της πόλης St. Amanda Mondrot. Το τμήμα του κοσμήματος του ΔΙΕΚ, συμμετέχει με μια σειρά κοσμημάτων που κατασκεύασαν οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους και απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές.

            Η συγκεκριμένη έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Βόλο από τις 27 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, καθώς και σε άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες.

            Στα πλαίσια του ταξιδιού, οι σπουδαστές επισκέφτηκαν παράλληλα στο Παρίσι, το Μουσείο του Λούβρου και ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης. Επίσης φιλοξενήθηκαν επί τρεις ημέρες στο St. Amand Mondrot, επισκέφτηκαν τη σχολή Jean Guehenno, μουσεία της περιοχής, παρακολούθησαν διαλέξεις και παρουσίασαν αναλυτικά τις δραστηριότητες τους, έως σήμερα.

            Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, η πεντάλεπτη ομιλία των σπουδαστών του τμήματος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, που περιείχε σχόλια για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα COMENIUS, αλλά και σκέψεις τους για την κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα σήμερα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δημοσιογράφοι της τοπικής εφημερίδας, ζήτησαν το κείμενο της ομιλίας τους, προκειμένου να το δημοσιεύσουν.

            Στην ομάδα συμμετείχαν οι σπουδαστές: Αθηνά Αλεξίου, Νικολέτα  Γιαννουτάκη, Μαρία Γραμματίκα, Μαριάννα Καραγιάννη, Ηλίας Λαμπρόπουλος, Τζινέτα Μπαλντούμη και Ελευθερία Μυλωνά, καθώς και η καθηγήτρια του τμήματος Λέτα Αργυράκου.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=