Διαγωνισμός συγγραφής παιδικού βιβλίου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-08-05, 14:53:03
Διαγωνισμός συγγραφής παιδικού βιβλίου

Διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς

 

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με τίτλο HomeISTORY, διοργανώνουν από κοινού διαγωνισμό συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ενήλικες, με την προτροπή «Μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών».

Ο διαγωνισμός HomeISTORY θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Οσοι θα συμμετάσχουν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, θα γράψουν ένα παραμύθι που θα συστήνει στους μικρούς αναγνώστες τις εκπαιδευτικές δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και τη χρήση της ως μέσου πρόσβασης σε έργα πολιτιστικής κληρονομιάς και σε θησαυρούς γνώσης. Το παραμύθι που θα επιλεγεί θα δημοσιοποιηθεί, ώστε όσοι συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού να υποβάλουν σχέδια για την εικονογράφησή του.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης η υποβολή παραμυθιών ολοκληρώνεται έως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου θα γίνει η ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την επιτροπή του διαγωνισμού και η δημοσιοποίηση του κειμένου που θα έχει επιλεγεί.

Στη δεύτερη φάση από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου προγραμματίζεται η υποβολή σχεδίων για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου.

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για την εικονογράφηση.

Το κείμενο και η εικονογράφηση που θα επιλεγούν θα εκδοθούν ψηφιακά από το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2103739651 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Tirlav@piraeusbank.gr.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=