Αναβλήθηκε ο κύκλος των εκδηλώσεων Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2020

Τελευταία ενημέρωση: 2020-08-04, 18:32:55
Αναβλήθηκε ο κύκλος των εκδηλώσεων Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2020

Ανατροπές σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού, προκάλεσε η πανδημία, τροποποιώντας τον σχεδιασμό δράσης της «Μαγνήτων Κιβωτός».

Μετά τη ματαίωση της Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2020 και την αναστολή ορισμένων δραστηριοτήτων της «Μαγνήτων Κιβωτός», η διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων των Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων 2020 δεν είναι δυνατή σε Βόλο, Πήλιο, Βελεστίνο, Αλμυρό και στην περιοχή της Αγιάς, αν και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια, έστω και για περιορισμένο αριθμό εκδηλώσεων, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τον περασμένο μήνα η «Μαγνήτων Κιβωτός» συμπλήρωσε έξι χρόνια διαρκούς, υπεύθυνης παρουσίας και συναντώντας συνεχώς αυξανόμενη αναγνώριση στις εκδηλώσεις και δράσεις της για τον πολιτισμό. «Ομως τούτη την κρίσιμη μετά κορονοϊό περίοδο, πρέπει να αποδείξουμε σε όλους ότι συμμορφωνόμαστε με τους νόμους και τις αποφάσεις της Πολιτείας. Τα νέα δεδομένα όμως που, δυστυχώς, όχι μόνον επαναλαμβάνονται αλλά αυξάνονται στην περιοχή μας, μας αναγκάζουν να ματαιώσουμε, με μεγάλη μας λύπη, για φέτος τις Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2020» τονίζει το ΔΣ της «Μαγνήτων Κιβωτός».

Οι Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2014 ήταν ο πρώτος θεσμός που καθιέρωσε, αμέσως μετά την ίδρυσή του τον Ιούνιο του 2014, ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Ο σχεδιασμός ήταν, μετά την ακολουθία των παρακλήσεων, που προηγουμένως χοροστατούσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, να ακολουθούν συγκεκριμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις επιπέδου, για όλους τους πολίτες, και αυτούς που δεν παρακολούθησαν την παράκληση, στους προαύλειους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Σημαντικά σημεία, όπως η παλαιά Ιερά Μονή Ταξιαρχών στη Ζαγορά Πηλίου, ο Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου στον Παλαιό Πλάτανο Αλμυρού, η Μονή Πάου στην Αργαλαστή Πηλίου, ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων στην εγκαταλειμμένη Ανω Κερασιά κ.ά. αποτέλεσαν σημεία αναφοράς και ανάδειξης.

Την προηγούμενη εξαετία διοργανώθηκαν πάνω από εξήντα εκδηλώσεις πολιτισμού, σε διαφορετικές περιοχές, δίνοντας τη δυνατότητα σε μουσικά σχήματα της περιοχής να γίνουν ευρύτερα γνωστά και να ψυχαγωγήσουν κατοίκους και παραθεριστές.

Τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε ακόμη μια ευεργετική καινοτομία. Ο διδάκτωρ Θεολογίας, μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας Ηλίας Λιαμής και ο Ιμβριώτης συγγραφέας και διευθυντής του Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ», Δημήτρης Καραβασίλης, συνοδεύουν με κείμενα από την ελληνική λογοτεχνία τα ακούσματα που παρουσιάζει το μουσικό σχήμα.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από τους κατά τόπους φορείς και κατοίκους, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα κάθε έτους να συμπληρώνεται με τη λήξη του προηγούμενου και ως εκ τούτου πολλοί έσπευσαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2021.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=