ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργικές δράσεις στο ΚΔΑΠ Προσφυγικών

δημιουργικές-δράσεις-στο-κδαπ-προσφυ-763957

Θεατρικό παιχνίδι στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ

Ευχάριστη και δημιουργική δράση για τα παιδιά το θεατρικό παιχνίδι που υλοποιείται στο ΚΔΑΠ Προσφυγικών της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Ως εκπαιδευτική μέθοδος, μεταφέρει την ουσία της τέχνης στον κόσμο των παιδιών και τους μιλά με τη γλώσσα του θεάτρου. Είναι μια ψυχοπαιδαγωγική και καλλιτεχνική – θεατρική διαδικασία και μέθοδος, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίζουν και να επικοινωνούν με βάση τις ανάγκες τους, κινητοποιώντας τις ιδέες και τη φαντασία τους και μέσω της σωματικής τους έκφρασης, να αναπαριστούν σε θεατρικό ρόλο καταστάσεις αυτοσχέδιες και εφήμερες.

«Από αυτή την άποψη, το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα θέατρο αυθορμητισμού, της επινόησης, της σωματικής έκφρασης και της ενεργητικής συμμετοχής. Τους ζητά να είναι ο εαυτός τους και τους ευαισθητοποιεί να δρουν στο παιχνίδι σύμφωνα με τις φυσικές ορμές τους. Απηχεί τις πραγματικές τους ανάγκες, την ευχαρίστηση και τη γνώση και τους δίνει τη δυνατότητα να αναπαριστούν προσωπικά βιώματα, στάσεις, αντιλήψεις και συμπεριφορές, κάτι που δυναμώνει την αναπαραστατική τους ικανότητα και τον κριτικό στοχασμό.

Επιπλέον, το θεατρικό παιχνίδι, είναι μια μέθοδος που θέτει συγκεκριμένους σκοπούς και στόχους, οργανώνεται με βάση κάποιες τεχνικές και αναπτύσσεται με θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες» αναφέρει η Βιολέττα-Αγγελική Παπαδοπούλου, θεατρολόγος στο ΚΔΑΠ Προσφυγικών, της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Συμπερασματικά, το θεατρικό παιχνίδι είναι ο δρόμος για τη φαντασία και το όνειρο και ένας δημιουργικός τρόπος για την αυθόρμητη και ομαδική ανακάλυψη της γνώσης.

Οι δομές, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι γονείς για δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους στο πλαίσιο του προγράμματος Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, είναι:

ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων – Νικαίας και Ζέρβα, Νέα Ιωνία τηλέφωνο 2421091316.

ΚΔΑΠ Βασδέκειο – Μυτιλήνης και Χαλκηδόνος, Νέα Ιωνία τηλέφωνο 2421091113.

ΚΔΑΠ Κάτω Λεχωνίων – 8ο χλμ. εθνικής οδού Βόλου – Τσαγκαράδας τηλέφωνο 2428094000.

ΚΔΑΠ Νεάπολης – Νεαπόλεως 76, Νεάπολη Βόλος τηλέφωνο 2421064336.

ΚΔΑΠ Πορταριάς – Πορταριά τηλέφωνο 2428099925.

ΚΔΑΠ Προσφυγικών – Χρήστου Λούλη και Εφέσου 52, Νέα Ιωνία τηλέφωνο 2421068978.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου