«Λεμονάδα σπιτική»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-23, 16:18:54
«Λεμονάδα σπιτική»

Ενδιαφέρον διαδικτυακό επεισόδιο για τα παιδιά με φόντο τη Μακρινίτσα

 

Ενα από τα πιο πλούσια και ενδιαφέροντα επεισόδια της «Λεμονάδας Σπιτικής» είναι το 9ο κατά σειρά, που αποτελεί μάλιστα και το προτελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης αυτής παιδικής εκπομπής. Αυτή τη φορά το θέμα του επεισοδίου είναι η αγάπη για τον τόπο και οι διαδικτυακοί θεατές και πίνουν τη «Λεμονάδα» τους σε ένα από τα πιο γνωστά χωριά του Πηλίου, στη γραφική και πανέμορφη Μακρινίτσα.

Οι διαδικτυακοί θεατές ξεναγούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Βυζαντινού Μουσείου Μακρινίτσας «Οξεία Επίσκεψις», παρατηρούν και μαθαίνουν για τα σπάνια εκθέματά του, ενώ μικροί και μεγάλοι εικονογραφούν το δικό τους προσκυνητάρι. Στη συνέχεια, επισκέπτονται τον μνημειώδη ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, εκκλησία «ορόσημο» για την πλατεία του χωριού της Μακρινίτσας και του Πηλίου γενικότερα. Τέλος, αγοράζουν βότανα Πηλίου από το κατάστημα «Βοτανοθήκη», ενώ μαθαίνουν για τις ευεργετικές ιδιότητές τους. Φυσικά, δεν λείπουν η μαγειρική με τοπική μαρμελάδα, οι εκπαιδευτικές συμβουλές στο πιο όμορφο μπαλκόνι του Πηλίου και η υπαίθρια γυμναστική στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού.

Πίσω στην πόλη, ο π. Δημήτριος Κατούνης συνεχίζει την ξενάγηση στον ναό, μπαίνοντας αυτή τη φορά στα άδυτα του ιερού και παρουσιάζοντας τα ιερά σκεύη.

«Δεν έχει σημασία σε ποιο τόπο ζείτε… Ο Θεός βρίσκεται παντού… σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε γωνιά της Γης! Παντού υπάρχουν ναοί λατρείας Του, που είτε στέκουν περήφανα στην πλατεία ενός χωριού, είτε στολίζουν όμορφα τα τσιμεντένια σοκάκια μιας μεγαλούπολης.

Παρακολουθήστε το νέο επεισόδιο μέσω του καναλιού στο Υoutube της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, αλλά και στη σελίδα του Πολυχώρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Ο Μικρός Παράδεισος» στο Facebook» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος. Προβολές κάθε Κυριακή στις 6.00 μ.μ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=