«Η Ορθοδοξία ενώπιον της πανδημίας του κορονοϊού»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-23, 12:36:14
«Η Ορθοδοξία ενώπιον της πανδημίας του κορονοϊού»

Νέο βιβλίο κυκλοφόρησε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Πρόκειται για συλλογικό έργο, με τίτλο «Καιρός του ποιήσαι: Η Ορθοδοξία ενώπιον της πανδημίας του κορονοϊού».

Τη συλλογή των κειμένων επιμελήθηκαν ο Νικόλαος Ασπρούλης αναπληρωτής διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και ο Nathaniel Wood αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Ορθόδοξων Χριστιανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Fordham στη Νέα Υόρκη. Τα κείμενα υπογράφουν οι Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας), π. Robert M. Arida, π. Alexis Vinogradov, ιερομόναχος Χρυσόστομος Κουτλουμουσιανός, Will Cohen, διάκονος Mark Roosien, διάκονος Paul Gavrilyuk, π. Ιωάννης Χρυσαυγής, Crina Gschwandtner, π. Elias Villis, διάκονος Brandon Gallaher& π. RichardRené, Susan R. Holman, Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος, π. Νicholas Kazarian, Gregory Tucker, διάκονος Nicholas Denysenko, Elena Romashko, John P. Burgess, Regina Elsner, Febe Armanios, Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, π. Αθανάσιος Καρατζογιάννης, Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος, Νικόλαος Ασπρούλης και Nathaniel Wood.

Τα 24 κείμενα του συλλογικού έργου πραγματεύονται τόσο τις θεολογικές παραμέτρους του όλου ζητήματος, όσο και τα ποιμαντικά ζητήματα, που προέκυψαν και στο μεγαλύτερο μέρος τους προέρχονται από το ιστoλόγιο Public Orthodoxy (Δημόσια Ορθοδοξία) που επιμελείται το Κέντρο Ορθόδοξων Χριστιανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Fordham στη Νέα Υόρκη.

Η κρίση του κορονοϊού, με τις προκλήσεις που έθεσε σε όλα τα επίπεδα, ανέδειξε τελικά θεολογικά και ποιμαντικά προβλήματα πολλών κατά τόπους Ορθόδοξων Εκκλησιών, αλλά πρωτίστως έκανε φανερή την ανάγκη αναζήτησης ερμηνευτικών κριτηρίων, με βάση τα οποία η Θεολογία θα μπορέσει να αξιολογήσει, να αποτιμήσει και να ερμηνεύσει την παρούσα συνθήκη.

 Το βιβλίο διατίθεται από την Εκδοτική Δημητριάδος, αλλά και από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, τόσο φυσικά, όσο και διαδικτυακά.

Περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνία και πώληση, χονδρική και λιανική: Ιστότοπος: https://www.acadimia.org, Facebook: Volos Academy Theological Studies. Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: ekdotikidimitriados@acadimia.org, info@acadimia.org, volosacademypublications@gmail.com. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6957836737 Ελένη Μούρσα, 2421093573 Κλαίρη Νικολάου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=