ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργίες για παιδιά

δημιουργίες-για-παιδιά-765841

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά φιλοξενούνται ΚΔΑΠ Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου. Εμφαση δίνεται στην εικαστική αγωγή.

Ο εικαστικός Χαράλαμπος Φωτόπουλος αναφέρει για την εικαστική αγωγή: «Η ενασχόληση του παιδιού με την τέχνη είναι στην πραγματικότητα τρόπος γνωριμίας με τον ίδιο του τον εαυτό. Η καλλιτεχνική αγωγή έρχεται να ενισχύσει τη δημιουργική του προσπάθεια να θέσει σε εγρήγορση, να αφυπνίσει τις λανθάνουσες δημιουργικές του ικανότητες και συνάμα να ικανοποιήσει την αδούλευτη παιδική ενεργητικότητα. Σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση, ενισχύοντας τα ανώριμα αισθητήρια όργανα και δομώντας τα έτσι ώστε να προσελκύουν τα ερεθίσματα του εξωτερικού κόσμου, με τακτική επεξεργασία, δρώντας ή παρατηρώντας».

Η προσπάθεια γίνεται σε δύο επίπεδα. Στη δημιουργία αισθητηριακής αντίληψης και τη σύνθεση εικαστικής προσωπικής γλώσσας εσαεί. Η επίτευξη των παραπάνω στόχων και σκοπών στο ΚΔΑΠ Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ περνά μέσα από ένα καλά οργανωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα τόσο στα εργαστήρια της ζωγραφικής όσο και στα εργαστήρια κεραμικής. Τα τμήματα των εικαστικών είναι προσαρμοσμένα στην ηλικία των παιδιών και πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Κάθε μορφή τέχνης κατέχει τη μοναδικότητά της στο να μπορεί να εκφράζει- δεδομένης της μοναδικότητας της- να μεταφέρει και να ολοκληρώνει συμπεριφορές. Πολύ σημαντικό όφελος της καλλιτεχνικής αγωγής αποτελεί η πλήρωση της προσωπικότητας του ατόμου και ο προσδιορισμός της κοινωνικής του ταυτότητας.

Οι δομές, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι γονείς για δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους στο πλαίσιο του προγράμματος Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, είναι:

ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων – Νικαίας και Ζέρβα, Νέα Ιωνία τηλέφωνο 2421091316.

ΚΔΑΠ Βασδέκειο – Μυτιλήνης και Χαλκηδόνος, Νέα Ιωνία τηλέφωνο 2421091113.

ΚΔΑΠ Κάτω Λεχωνίων – 8ο χλμ. εθνικής οδού Βόλου – Τσαγκαράδας τηλέφωνο 2428094000.

ΚΔΑΠ Νεάπολης – Νεαπόλεως 76, Νεάπολη Βόλος τηλέφωνο 2421064336.

ΚΔΑΠ Πορταριάς – Πορταριά τηλέφωνο 2428099925.

ΚΔΑΠ Προσφυγικών – Χρήστου Λούλη και Εφέσου 52, Νέα Ιωνία τηλέφωνο 2421068978.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου