ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Παίζουμε και δημιουργούμε παραδοσιακά» στο Μουσείο Τσαλαπάτα

παίζουμε-και-δημιουργούμε-παραδοσι-772068

Θερινά εργαστήρια στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα για τους φίλους της δημιουργίας

Θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, με τίτλο «Παίζουμε και δημιουργούμε παραδοσιακά», για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα.

Στη διάρκεια των εργαστηρίων οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα παίξουν αγαπημένα παραδοσιακά παιχνίδια, όπως κουτσό, σχοινάκι, μήλα. Κάθε παιχνίδι θα αποτελέσει, στη συνέχεια, πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσουν τα παιδιά τα δικά τους καλλιτεχνικά μοτίβα. Μέσα από το παιχνίδι και τη ζωγραφική, τα παιδιά θα καλλιεργήσουν τη φαντασία και την παρατηρητικότητά τους και θα κατανοήσουν την αξία της συνεργασίας.

Τα εργαστήρια, διάρκειας τεσσάρων ημερών (Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός Τρίτης), θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις κύκλους. Ο πρώτος κύκλος προγραμματίζεται 20 – 24 Ιουλίου, ο δεύτερος 27 – 31 Ιουλίου, ο τρίτος κύκλος 3 – 7 Αυγούστου και ο τέταρτος 24 – 28 Αυγούστου, πρωινές ώρες, 10:30 – 13:30.

Τα παιδιά θα προσέρχονται στο Μουσείο και θα αποχωρούν συνοδευόμενα από έναν γονέα ή κηδεμόνα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 -18:00. Λόγω των ειδικών συνθηκών και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Εκπαιδευτική δράση

για οικογένειες

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει την εκπαιδευτική δράση «Κρυμμένος θησαυρός» στις 18 και 25 Ιουλίου (ώρες 10:30 – 12:30), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Στόχος της δράσης, που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, είναι η γνωριμία με το παλαιό εργοστάσιο Τσαλαπάτα, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας. Μικροί και μεγάλοι θα μάθουν για την παραγωγή και την καθημερινή ζωή στο εργοστάσιο και μέσα από το παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη νεότερη ιστορία του τόπου τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2421029844, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 – 18:00. Λόγω των ειδικών συνθηκών και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου