«Λεμονάδα Σπιτική» - Επεισόδιο 8 [βίντεο]

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-13, 12:24:08
«Λεμονάδα Σπιτική» - Επεισόδιο 8 [βίντεο]

Αυτή την εβδομάδα, η αγαπημένη πλέον «Λεμονάδα Σπιτική» παρουσιάζει το 8ο επεισόδιό της, με ένα θέμα αμιγώς θρησκευτικό. Για πρώτη φορά, λοιπόν, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την αξία της ταπείνωσης, τη μετριοφροσύνη αλλά και το ότι «όποιος εξυψώνει τον εαυτό του, θα ταπεινωθεί… όμως, όποιος ταπεινώνει τον εαυτό του, θα υψωθεί από τον Θεό». 

Ο βίος του σύγχρονου Αγίου Παϊσίου στον οποίο αναφέρεται, δείχνει στα παιδιά ότι ακόμα και στις μέρες μας με την ενάρετη συμπεριφορά και την ταπείνωση μπορεί κάποιος να κερδίσει την ευσπλαχνία του Θεού αλλά και να επιτύχει την Σωτηρία της ψυχής, ενώ η καθιερωμένη ξενάγηση στο «Σπίτι του Θεού» με τον π. Δημήτριο Κατούνη συνεχίζεται αυτή τη φορά στο Ψαλτήρι και στην Ωραία Πύλη. Στην επίσκεψή μας στο βιβλιοπωλείο «Ο Λύχνος», ο Μάριος Αναγνωστόπουλος παρουσιάζει το ανάγνωσμα «Από την εγώπολη στην εσύπολη», ένα βιβλίο που το βασικό πρόσωπο της ιστορίας αγωνίζεται να φτάσει στην «εσύπολή» του, απαλλαγμένος από πείσματα και εγωισμούς.

Τέλος, ο ερμηνευτής Νεκτάριος Ρήγας δίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για την θέση της παράδοσης στη σύγχρονη κοινωνία αλλά και για το πώς οι γονείς θα μπορούσαν να ωθήσουν τα παιδιά τους στην εκμάθηση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.

Τέλος, προσφέρει ένα μουσικό ταξίδι σε γνώριμες μελωδίες και τα παιδιά τιμώντας την παράδοση, τον συνοδεύουν στο «Έχε γειά, Παναγιά!» που όλοι αγαπούν.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=