ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξενάγηση με ένα κλικ

ξενάγηση-με-ένα-κλικ-774737

Ψηφιακή περιήγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε 13 λεπτά

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η εικονική περιήγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που φιλοξενεί σπάνιους θησαυρούς, προσβάσιμους στο ευρύ κοινό. Η διεύθυνση του Μουσείου διοργάνωσε μια εικονική βόλτα, με οδηγό τη διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου δρ. Μαρία Λαγογιάννη, σε μία ξενάγηση – μάθημα για όλες τις ηλικίες.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «Συζητώντας με την Ιστορία», καλεί σε εικονικούς περιπάτους στα μουσεία στους αρχαιολογικούς χώρους και στους εποπτευόμενους οργανισμούς του.

Μετά τους 11 θησαυρούς του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, προτείνει 5 + 4 θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Σε μια περιήγηση από τους πρώιμους νεολιθικούς οικισμούς της Ελλάδας, μέχρι τις τελευταίες αναλαμπές του αρχαίου κόσμου, η διευθύντρια του ΕΑΜ δρ. Μαρία Λαγογιάννη, παρουσιάζει στο κοινό 9 θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1889 και είναι το σημαντικότερο στο είδος του παγκοσμίως.

Η σκηνοθεσία της εικονικής περιήγησης είναι του Μιχάλη Ασθενίδη, η μουσική του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη και η παραγωγή του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου