ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαγεύει το κοινό «Ο κήπος»

μαγεύει-το-κοινό-ο-κήπος-4142

Θεατρική παράσταση με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη απόψε στην Εξωραϊστική

Εξαιρετική θεατρική παράσταση «Ο κήπος» με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη ανεβαίνει απόψε Τρίτη 7 Ιουλίου στις 21.15 στον θερινό κινηματοθέατρο Εξωραϊστική στον Βόλο.

Η παράσταση, που θυμίζει στους θεατές με τον πιο συγκινητικό τρόπο τη δύναμη της αγάπης, μετά την πολύ πετυχημένη πορεία της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ξεκινά την περιοδεία της σε δύσκολη περίοδο για όλους, δίνοντας στις πόλεις της περιφέρειας το πολιτιστικό στίγμα που αξίζει.

Τη μετάφραση υπογράφει η Κάτια Σπερελάκη, τη σκηνοθεσία ο Δημήτρης Μυλωνάς, τους φωτισμούς ο Γιώργος Αγιαννίτης, τα σκηνικά – κοστούμια οι Λήδα Σπερελάκη και Αγγελική Αθανασιάδου.

Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Βίκη Παναγιωτοπούλου, δεύτερος βοηθός σκηνοθέτη ο Xρήστος Καρανικόλας. Τις φωτογραφίες ανέλαβε ο Πάτροκλος Σκαφίδας, την κίνηση και τις χορογραφίες η Χρυσηίς Λιατζιβίρη. Παίζουν Στέλιος Μάινας, Κάτια Σπερελάκη.

Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη, συντροφικότητα, πλήρη αποδοχή; Μπορούν δύο φαινομενικά αντίθετες προσωπικότητες να βρουν ο ένας στον άλλο το πρόσωπο που έψαχναν σε όλη τους τη ζωή;

Τις απαντήσεις δίνουν επί σκηνής σε συγκλονιστική ερμηνεία ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη. Το έργο του Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά μιλά για μνήμες και εμπειρίες, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του καθενός.

«Ο κήπος» είναι το τελευταίο έργο του Bruce Gooch, σημαντικού ηθοποιού και συγγραφέα με επιτυχίες σε πολυάριθμες παραγωγές σε ΗΠΑ και Καναδά και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Θεάτρου New Fangled Stages, η οποία εδρεύει στο Τορόντο. Το «Από Μηχανής Θέατρο» σε συνεργασία με τη New Fangled Stages παρουσίασαν σε παγκόσμια πρεμιέρα τον «Κήπο».

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ο Μπάρι, βετεράνος του Βιετνάμ και οικοδόμος τώρα στο επάγγελμα, αναρρώνει μετά από εγχείρηση στο γόνατό του, όταν ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι του η Λουίζ. Καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας και με ποιητικές ανησυχίες, έχει προσληφθεί από τον ανιψιό της πρώην γυναίκας του Μπάρι για να τον φροντίζει. Ο άξεστος χαρακτήρας του την τρέπει σε άτακτη φυγή, όμως η συνέχεια τούτης της γνωριμίας κάθε άλλο παρά αναμενόμενη αποδεικνύεται. Ο Μπάρι δείχνει αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος ενώ η Λουίζ, στο πρόσωπό του, θα αναζητήσει απεγνωσμένα τη βοήθεια.

Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται σε προσπάθεια να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να βρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη σωτηρία. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.

«Στην «ξηρή» ζωή των δύο ηρώων, ο κήπος είναι μία όαση. Εκεί θα συναντηθούν, εκεί θα προσπαθήσουν να αρθρώσουν μια κοινή γλώσσα, εκεί θα αναζητήσουν ρωγμές για να εισχωρήσουν και να τολμήσουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Παρά τις αντιθέσεις τους. Παρά τις αποτυχίες που κουβαλάνε. Παρά το δισταγμό. Ο κήπος μετατρέπεται σε τόπο διαπραγμάτευσης με τον άλλο, προπαντός όμως με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η απόφαση, κόντρα στις συνθήκες, να χαράξουν κοινή διαδρομή, είναι άλλοτε ανακουφιστική, άλλοτε επώδυνη, πάντα όμως γενναία. Κι ακόμα κι αν δεν ξέρουμε πόσο γερή είναι αυτή η γέφυρα συνάντησης που επιθυμούν να χτίσουν μαζί, το γεγονός ότι το προσπαθούν, έχει για μένα κάτι το μεγαλειώδες» υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς.

Περισσότερες πληροφορίες στο κινηματοθέατρο Εξωραϊστική, Δημητριάδος 263, τηλέφωνο 2421030303.

Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ γενική είσοδος και 12 ευρώ μειωμένο φοιτητικό και ανέργων.

Προπώληση στο ταμείο του κινηματοθεάτρου και στο βιβλιοπωλείο Greek Books, Αντωνοπούλου 15 και Ιάσονος, τηλέφωνο 2421032797.

Πληροφορίες – κρατήσεις στα τηλέφωνα 2310860888, 6933413060.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου