«Ταξίδι στην Ελλάδα»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-04, 16:45:18
Στιγμιότυπο της ταινίας, που προσελκύει το ενδιαφέρον των σινεφίλ
«Ταξίδι στην Ελλάδα»

Υμνος στις ομορφιές της χώρας η ταινία, που προβάλλεται στα Village του Βόλου

Το ενδιαφέρον των σινεφίλ προσελκύει η ταινία «Ταξίδι στην Ελλάδα», που προβάλλεται στους κινηματογράφους και τα Village του Βόλου, στην αίθουσα 2 σε δύο προβολές 19.30 και 22.20.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάικλ Γουιντερμπότομ και παίζουν Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Τζάστιν Εντουαρντς.

Οι δύο ηθοποιοί συνεχίζουν τη σειρά των διάσημων οδοιπορικών τους, πραγματοποιώντας επίσκεψη στη χώρα μας.

Το απολαυστικό δίδυμο Ρομπ Μπράιντον και Στιβ Κούγκαν στο τέταρτο sequel του ολοένα και πιο δημοφιλούς κωμικού franchise, φτάνει επιτέλους στη Ελλάδα και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό. Μετά από τη Βόρεια Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία, ο Ουαλός κωμικός και ο Βρετανός καλλιτέχνης υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάικλ Γουιντερμπότομ ξεκινούν από την Τουρκία και προσπαθούν να κάνουν ελεύθερα την πορεία του Οδυσσέα από την Τροία στην Ιθάκη. Ανάμεσα στις κωμικές ατάκες, τις μιμήσεις και τις γευσιγνωσίες, οι δυο τους με εγκαθιδρυμένη πια μια καλή χημεία μεταξύ τους και υποδυόμενοι μια πιο θεατρική εκδοχή των πραγματικών τους εαυτών, ένα φιλμ ύμνος στη χώρα μας, εξερευνούν με δέος τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα, δεν λείπει η αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα, σε εκπληκτικές τοποθεσίες όπως οι Δελφοί, η Αθήνα, η Επίδαυρος, η Υδρα, το Σπήλαιο Διρού, η Πύλος, τα Στάγιρα, η Χαλκιδική κ.ά.

Δοκιμάζουν μερικά από τα καλύτερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, συναντιούνται με την ελληνική μουσική, μιλούν για φιλοσοφία, αναρωτιούνται για τη φύση του ηθοποιού και ακολουθούν τα βήματα του ομηρικού ήρωα, όχι για να συναντήσουν την Πηνελόπη τους, αλλά για να βρουν το εαυτό τους και να συνειδητοποιήσουν το απρόβλεπτο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέψει μια τακτοποιημένη ζωή.

Ο Γουιντερμπότομ ακολουθεί το οδοιπορικό τους, αφήνοντάς τους να αυτοσχεδιάσουν, τους κινηματογραφεί σε μοναχικές στιγμές, που ατενίζουν ένα υπέροχο τοπίο, ή όταν στοχάζονται, συνδυάζοντας έτσι τη μοναξιά ενός εσωτερικού ταξιδιού με το βρετανικό φλέγμα και το χιούμορ των δύο πρωταγωνιστών. Η Ελλάδα και οι ομορφιές της, ο πολιτισμός, η Ιστορία, η καλή της κουζίνα και φυσικά η θάλασσα κυριαρχούν σε κάθε πλάνο, ενώ ο Ρομπ και ο Στιβ απολαυστικοί, όπως πάντα, γίνονται οι ξεναγοί σε αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=