ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διήμερο οδοιπορικό στα μονοπάτια του Βουνού των Κενταύρων

διήμερο-οδοιπορικό-στα-μονοπάτια-του-11842

Το σούρουπο της περασμένης Κυριακής 28 Ιουνίου ολοκληρώθηκε ο διήμερος περιβαλλοντικός περίπατος στα κατάφυτα μονοπάτια του Πηλίου.

Συνδιοργανωτές και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Κένταυρος».

Τα μέλη των δύο συλλόγων και φυσιολάτρες από όλη την Ελλάδα έζησαν μοναδική εμπειρία μακριά από το βουητό και την οχλαγωγία της πόλης.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου διανυκτέρευσαν με υπνόσακους στο ανατολικό καταφύγιο πάνω από το χωριό του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Με ψητά κρέατα, ποτό, που είχαν φροντίσει οι διοργανωτές, και περίσσιο κέφι ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του περιπάτου.

Την επόμενη μέρα το πρωί, μαζί τους νέους φίλους τους που είχαν έλθει από το χωριό του Αγίου Γεωργίου, ξεκίνησαν το μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης της άγριας φύσης με πεντάωρη περιπλάνηση στα μονοπάτια του βουνού με οξιές, βελανιδιές, λεύκες και τα πανύψηλα έλατα, που κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος του στις τοποθεσίες Καθρέπτης, Μοναστηράκι, Γολγοθάς Προφήτη Ηλία και επιστροφή στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

Ετσι ολοκληρώθηκε και φέτος ο ορειβατικός περιβαλλοντικός περίπατος, που παρά τις αντίξοες συνθήκες παρουσιάζει χρόνο με τον χρόνο μεγαλύτερη επιτυχία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου