ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με θέατρο και σινεμά

με-θέατρο-και-σινεμά-15553

Πλούσιο το πρόγραμμα του Ιουλίου στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική

Ολοκληρώνεται σταδιακά ο κινηματογραφικό κύκλος του Ιουνίου, με το άνοιγμα της πολιτιστικής αυλαίας του Ιουλίου να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Πλούσιο το πρόγραμμα προβολών και παραστάσεων στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική, με τις προτάσεις για τους σινεφίλ και τους φίλους του θεάματος να είναι ανεξάντλητες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκεκριμένα, από σήμερα Κυριακή 28 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου προβάλλεται στις 21.45 η ταινία «Οι μεταφραστές», εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, με σασπένς και πρωταγωνιστές τους Ρικάρντο Σκαρμάτσιο, Ολγκα Κιριλένκο, Λαμπέρ Γουιλσόν, Σίντσε Μπαμπέτ Κνούντσεν, Εντουάρντο Νοριέγκα, Μανώλη Μαυροματάκη, Αλεξ Λόθερ. Η ταινία προβάλλεται σε σκηνοθεσία Ρεζί Ρουανσάρ και έχει ως επίκεντρο εννέα μεταφραστές, απομονωμένους σε πολυτελή κατοικία, να μεταφράζουν το τελευταίο μέρος ενός εκ των μεγαλύτερων best seller της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στο διαδίκτυο διαρρέουν οι 10 πρώτες σελίδες του βιβλίου και εκβιαστής απειλεί να αποκαλύψει την συνέχεια, αν δεν του δοθεί εξωφρενικό ποσό.

Αύριο Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 19.30 οι φίλοι του Καραγκιόζη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης master chef» από το Θέατρο Σκιών Αθανασίου. Τιμή εισόδου 5 ευρώ. Ωρα προσέλευσης 6.30 μ.μ.

Στις 3, 4, 6 και 8 Ιουλίου στις 21.30 σειρά έχει η ταινία «Στα μαχαίρια» σε σκηνοθεσία Ράιαν Τζόνσον. Πρωταγωνιστούν Τόνι Κολέτ, Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Εβανς, Κρίστοφερ Πλάμερ και άλλοι. Ο καταξιωμένος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Rian Johnson αποδίδει φόρο τιμής στην αυθεντία του μυστηρίου Agatha Christie, με φρέσκια σύγχρονη ταινία εγκλήματος και μυστηρίου, στην οποία όλοι είναι ύποπτοι.

Θέαμα και χαμόγελα

Stand up comedy και «Κάψτε το σενάριο» για τους φίλους του θεάματος την 1η Ιουλίου στις 19.45 και 22.15. O Λάμπρος Φισφής, o Δημήτρης Μακαλιάς και o Ζήσης Ρούμπος επιστρέφουν για δύο μοναδικές παραστάσεις στον Βόλο. Οι κωμικοί ανεβαίνουν στη σκηνή και υπακούν τις εντολές του κοινού δημιουργώντας από το μηδέν παράσταση χωρίς σενάριο, χωρίς πρόβες και πολλές φορές χωρίς ποιότητα. Παράσταση κωμικού αυτοσχεδιασμού, που ο θεατής έχει τη δύναμη να αποφασίσει τα πάντα. Προπώληση 10 ευρώ, στο ταμείο 12 ευρώ. Εισιτήρια πωλούνται στον Μουσικό Οίκο Κεχαΐδης (28ης Οκτωβρίου 118) και στο ταμείο του κινηματογράφου.

Στις 5 Ιουλίου ακολουθεί η νέα stand up comedy παράσταση των Βύρωνα Θεοδωρόπουλου και Μιχάλη Μαθιουδάκη «Δεν επιθυμώ», που θα παρουσιαστεί στις 20.30 και 22.30. Κλείνοντας τέσσερα χρόνια συνεργασίας με εντατικές εμφανίσεις και πολλές περιοδείες, καλούνται να αντιμετωπίσουν το αναπόφευκτο. Την άρνηση που νιώθουν για την ίδια τη δουλειά.

Η θεατρική παράσταση «Ο κήπος» με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη θα ανέβει στις 7 Ιουλίου. Ο Μπάρι, βετεράνος του Βιετνάμ και οικοδόμος τώρα στο επάγγελμα, αναρρώνει μετά από εγχείρηση στο γόνατό του, όταν ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι του η Λουίζ. Καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας και με ποιητικές ανησυχίες, έχει προσληφθεί από τον ανιψιό της πρώην γυναίκας του Μπάρι για να τον φροντίζει. Ο άξεστος χαρακτήρας του την τρέπει σε άτακτη φυγή, όμως η συνέχεια τούτης της γνωριμίας κάθε άλλο παρά αναμενόμενη αποδεικνύεται.

Το θέατρο Δελφινάκι παίρνει τη σκυτάλη στις 8 Ιουλίου, 19.30, με τη «Μικρή γοργόνα».

Ταινίες για όλους

Η ταινία «Πόνος και Δόξα» θα προβληθεί στις 9, 10 και 11 Ιουλίου στις 21.30 και διηγείται σειρά από συναντήσεις, που πραγματοποίησε ο Σαλβαδόρ Μάγιο, σκηνοθέτης του κινηματογράφου, που είναι πλέον στην παρακμή του.

Το «Trip to Greece» έχει σειρά στη μεγάλη οθόνη του θερινού κινηματογράφου, στις 12, 13, 14 και 15 Ιουλίου στις 21.30. Οι ηθοποιοί Ρομπ Μπράιντον και ο Στιβ Κούγκαν συνεχίζουν τη σειρά των διάσημων. Στις 16 Ιανουαρίου ο Μπράιντον μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία του με τον Κούγκαν, κάνοντας λόγο για την επανένωσή τους. Στη λεζάντα γράφει «Γεύμα με έναν φίλο, για να συζητήσουμε την ταινία «The Trip To Greece»».

Το Θέατρο Σκιών Γιώργου Αθανασίου ανεβαίνει στη σκηνή τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 19.30 με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης, ο Οδυσσέας και ο Κύκλωπας». Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Με πολλαπλά μηνύματα η ταινία «Ενας υπέροχος γείτονας», που θα προβληθεί στις 16, 17, 18, 19 και 21 Ιουλίου στις 21.30 και 22 Ιουλίου στις 22.00. Οταν βαριεστημένος συντάκτης περιοδικού αναγκάζεται να γράψει άρθρο για τον Fred Rogers, ξεπερνά τον όποιο σκεπτικισμό του, μαθαίνει από την καλοσύνη των άλλων, αγαπά και συγχωρεί στην πιο όμορφη γειτονιά της Αμερικής. O Tom Hanks υποδύεται τον Mr. Rogers στην ταινία.

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας έρχεται στον Βόλο για παράσταση στις 20 Ιουλίου στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική στις 20.15 και 22.15. Στο κωμικό backstage με αυτοσχεδιασμό, φωνές, χαρακτήρες και κωμικές καταστάσεις της διπλανής πόρτας, με ερεθίσματα από το κοινό και παιχνίδια του μυαλού ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και ο Θανάσης Παπαγεωργίου τα δίνουν όλα επί σκηνής και υπόσχονται γέλια δυνατά.

Για μικρούς και μεγάλους

Οι λάτρεις του παιδικού θεάτρου θα απολαύσουν την παράσταση του Μικρού Θεάτρου Λάρισας «Χάνσελ και Γκρέτελ», που θα παρουσιαστεί στις 22 Ιουλίου στις 20.00. Στο παγωμένο και σκοτεινό δάσος, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ περιπλανώνται πολλή ώρα και ενώ η πείνα τους μεγαλώνει συνεχώς, αντιλαμβάνονται πως έχουν χαθεί.

«Ο πειρατής Μαυροδόντης και το μαγικό διαμάντι» θα προβληθεί στις 23, 24 και 26 Ιουλίου στις 20.50. Σύμφωνα με τον θρύλο, το μαγικό διαμάντι εκπληρώνει όλες τις ευχές του κατόχου του κάθε φορά που έχει πανσέληνο. Ο κακόβουλος πρίγκιπας της ζούγκλας Μάγκα Καν και η δαιμόνια βασίλισσα Σιρίμα το έχουν επιτέλους αποκτήσει. Ομως, πριν η σελήνη γεμίσει, ο μικρούλης Μάρκο κλέβει το διαμάντι. Τυφλός από θυμό ο Μάγκα Καν εξαπολύει τους στρατιώτες πιθήκους του για να εντοπίσουν τον νεαρό ληστή.

Παράλληλα προβάλλεται η ταινία «Ενας καλός ψεύτης» στις 23, 24 και 26 Ιουλίου στις 22.30 και στις 29 Ιουλίου στις 21.30. Ο Ρόι Κόρτνεϊ (Μακ Κέλεν), επαγγελματίας απατεώνας, δεν μπορεί να πιστέψει στην τύχη του, όταν γνωρίζει μέσω ίντερνετ τη χήρα Μπέτι Μακ Λις (Μίρεν). Καθώς η Μπέτι τού ανοίγει το σπίτι και τη ζωή της, ο Ρόι εκπλήσσεται που αρχίζει να νοιάζεται πραγματικά για εκείνη, μετατρέποντας αυτό που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη κομπίνα της ζωής του, σε επικίνδυνη διαδρομή σε τεντωμένο σχοινί.

Παιδικό θέατρο «Ο Ροβινσόνας και ο Κρούσος» να παίρνουν τη σκυτάλη στις 27 Ιουλίου στις 21.00 και ο κύκλος κλείνει με τη θεατρική παράσταση «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω», που θα παρουσιαστεί στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική στις 28 Ιουλίου στις 21.30. Η κωμωδία, που επί σειρά ετών έσπασε ταμεία σε Αθήνα και περιφέρεια, που αγαπήθηκε όσο λίγες και απέκτησε φανατικό κοινό, σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, για όσους ξέρουν…και για όσους θέλουν να μάθουν. Ενας κωφός. Ενας τυφλός. Ενας μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες, που προκαλούν η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης και όλα αλλάζουν ξαφνικά. Τη διεκδικούν και οι τρεις. Ποιος και με τι τρόπο θα την κερδίσει;

INFO. Ο θερινός κινηματογράφος Εξωραϊστική βρίσκεται στη διεύθυνση Δημητριάδος 263, Βόλος. Πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα και τις ώρες προβολών στο www.victoria-cinema.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου