ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πιο μελωδικό «Ξυπνητήρι»

το-πιο-μελωδικό-ξυπνητήρι-17303

Τραγούδια της Ευσταθίας ερμηνεύει η Βολιώτισσα Ερρικα Πατρικίου στον πρώτο προσωπικό της δίσκο

Υπέροχα τραγούδια της Ευσταθίας «πειράζει» με πολλή αγάπη η Ερρικα Πατρικίου μαζί με τον πολυμήχανο ενορχηστρωτή και παραγωγό Μανώλη Λιανή. Η Βολιώτισσα μουσικός και ερμηνεύτρια κάνει το πρώτο δισκογραφικό βήμα, τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τραγούδια της τραγουδοποιού και θεατρικής συγγραφέως Ευσταθίας, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Ο δίσκος περιλαμβάνει οκτώ διασκευές και ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι με τίτλο το «Ξυπνητήρι», το οποίο είναι και το πρώτο single, που μόλις κυκλοφόρησε από τον Μετρονόμο, προπομπός του δίσκου. Το τραγούδι αναδεικνύει την κλασική παιδεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας στο τραγούδι και τη μουσική.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την καινούργια της συνεργασία αναφέρει: «Η συνεργασία μου με την Ευσταθία ήταν για μένα ένα μεγάλο δώρο. Είναι μία μεγάλη καλλιτέχνις και πολυδιάστατη, καθώς είναι και θεατρική συγγραφέας. Η πρόταση της με εξέπληξε, καθώς την παρακολουθούσα από τα πρώτα της βήματα και με εντυπωσίαζε ως καλλιτέχνις, αλλά και ως άνθρωπος. Επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για την κλασική μου παιδεία και την προσάρμοσε με πολύ έξυπνο τρόπο στα τραγούδια. Η εμπειρία μου μαζί της στο στούντιο ήταν καταλυτική, καθώς μου δίδαξε νότα νότα όλα τα τραγούδια με πανέξυπνο χιούμορ και γνώσεις σπουδαίες. Με άφησε όμως και να αυτοσχεδιάσω, για αυτό ο δίσκος έχει μέσα πολλά φωνητικά, που την ενθουσίασαν. Αυτό μετρά λοιπόν για μένα. Οτι μετά από χρόνια, παρουσιάζω με ωριμότητα τον πρώτο μου δίσκο, που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μου. Είναι μεγάλη η χαρά μου που έγινε με αυτό τον τρόπο και που μου τον εμπιστεύτηκε μία τόσο σημαντική δημιουργός».

Ο δίσκος περιλαμβάνει 9 τραγούδια, τα οποία διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Κάθε τραγούδι είναι και μία έκπληξη. «Τα οχτώ τραγούδια έχουν ερμηνευτεί ξανά από την ίδια τη δημιουργό, αλλά ο ενορχηστρωτής και παραγωγός μας Μανώλης Λιανής τα έχει «πειράξει» με ευφάνταστο τρόπο και τα συστήνουμε ξανά στο κοινό, με τελείως διαφορετικό ήχο. Πότε τζαζ, πότε ποπ με ανατροπές, πότε λυρικά με πολλά φωνητικά. Στον δίσκο υπάρχει και ένα ντουέτο μου με την Ευσταθία. Μία υπέροχη μπαλάντα που με συγκινεί βαθιά. Και φυσικά το ολοκαίνουργιο «Ξυπνητήρι» που παραπέμπει στις καλές εποχές του ελληνικού τραγουδιού. Ο τίτλος του δίσκου είναι «Τα μετεξεταστέα της Ευσταθίας» και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο» αναφέρει.

Αισιόδοξο μήνυμα

Αισιόδοξο μήνυμα στο καλοκαίρι της πανδημίας το τραγούδι προπομπός της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς της Ερρικας Πατρικίου, η οποία επισημαίνει: «Για αυτό επιλέξαμε να κυκλοφορήσει πρώτο το «Ξυπνητήρι». Γιατί ο κόσμος είναι κουρασμένος από την τρομολαγνεία, τις απαγορεύσεις και τον φόβο για την επόμενη μέρα. Το «Ξυπνητήρι» είναι σαν παιδικό τραγούδι με ενήλικο στίχο. Με χαριτωμένο τρόπο περνά μηνύματα και θυμίζει κάτι από Λιλιπούπολη, από Αρλέτα από Αφροδίτη Μάνου. Βγάζει μία αθωότητα, μία αλήθεια, μία παιδικότητα, έννοιες που δυστυχώς έχουν χαθεί και τις έχουμε τόσο ανάγκη. Εχει τρεις μέρες που κυκλοφόρησε και εισπράττω ενθουσιασμό, έκπληξη και αγάπη».

Στο καλλιτεχνικό της βιογραφικό καταγράφονται πολλές ενδιαφέρουσες συνεργασίες, ποικιλόχρωμες, όπως οι μουσικές αποχρώσεις, που είναι ανεξάντλητες. Κάνοντας αναδρομή από το χθες στο σήμερα, υπογραμμίζει: «Ολες οι συνεργασίες μου ήταν ευλογημένες. Τραγούδησα μαζί με τους τεράστιους Ελληνες συνθέτες Γιώργο Χατζηνάσιο, Νότη Μαυρουδή, Σταμάτη Κραουνάκη, Αντώνη Μιτζέλο. Τραγούδησα με ονειρεμένους ερμηνευτές, όπως ο Βασίλης Λέκκας, με τον οποίο συνεργάστηκα και δισκογραφικά και υπάρχει πια το ντουέτο μας «Ο δικός μας κόσμος» που κι αυτό έχει πολύ αγαπηθεί από τον κόσμο. Συνεργάστηκα με την αγαπημένη μου Αναστασία Μουτσάτσου, με τη Λένα Αλκαίου, με τον ονειρεμένο Μπάμπη Τσέρτο, με τον υπέροχο Δημήτρη Μπάση, τη Γλυκερία. Πάντα κοιτάζω παρακάτω, είμαι άνθρωπος ανοιχτός σε προκλήσεις και απολαμβάνω τα δώρα της ζωής, που είναι όλες αυτές οι συνεργασίες. Δουλεύω ασταμάτητα με τη φωνή μου και ψάχνω όλους τους δρόμους. Σίγουρα έρχονται κι άλλα όμορφα πράγματα που δεν θα σας τα αποκαλύψω, γιατί πρέπει πρώτα να κυκλοφορήσει ο δίσκος μου».

Γέφυρα επικοινωνίας με το κοινό η μουσική, ένα παράθυρο σε μια καινούργια μέρα, με τη Βολιώτισσα ερμηνεύτρια να δηλώνει: «Αισθάνομαι ευγνώμων. Απέναντι στους τόσο σημαντικούς καλλιτέχνες που πίστεψαν σε μένα, απέναντι στο υπέροχο κοινό που με ακολουθεί, γεμίζει τους χώρους που εμφανίζομαι και στηρίζει όλα μου τα βήματα με τόση αγάπη, απέναντι στην οικογένειά μου που είναι πάντα στο πλευρό μου στήριγμα ουσιαστικό. Η μουσική είναι ανάταση ψυχής. Θεραπεύει, ταξιδεύει! Αυτό θέλω να προσφέρω στο κοινό. Να ακούν ένα τραγούδι μου και να χαμογελούν. Να φεύγουν από τις παραστάσεις μου πλούσιοι σε συναισθήματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου