ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικές διαδρομές με όχημα τη σύγχρονη τεχνολογία

πολιτιστικές-διαδρομές-με-όχημα-τη-σύ-18667

Συνεχίζουν την πολιτιστική τους δράση οι Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τις εξαιρετικά επιτυχημένες δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας.

Αξιοποιώντας τα τεχνολογικά μέσα, διαδίκτυο, φωτογραφίες, βίντεο, διοργανώνουν ψηφιακές βόλτες στην περιοχή, καλώντας το κοινό, που τους ακολουθούσε ενεργά και πρόθυμα στις δράσεις τους, να στηρίξει και αυτή την πρωτοβουλία τους. «Ισως έτσι είναι μια ευκαιρία να μεγαλώσει η παρέα μας, αφού ο καθένας θα μπορεί να συμμετάσχει στις ψηφιακές μας βόλτες από το σπίτι του παρέα με την οικογένειά του. Αν το επιθυμούν τα μικρά και μεγάλα παιδιά που μένουν σπίτι μπορούν να εμπνευστούν από τα κείμενα και τις εικόνες που θα παρουσιάσουμε και να δημιουργήσουν με τη σειρά τους κάτι όμορφο και πρωτότυπο», επισημαίνει η διοίκηση του Σωματείου.

Στις ψηφιακές βόλτες οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου στο πέρασμα του χρόνου, το Νεολιθικό Σέσκλο και το Διμήνι, την Αργώ και την Ιωλκό, την αρχαία Δημητριάδα, τις Βόρειες Σποράδες με τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς τους χώρους, τον λόφο της Γορίτσας, το Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, τις Φθιώτιδες Θήβες, το βιομηχανικό παρελθόν του Βόλου, τον Μουντζούρη και τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, τους πρόσφυγες της Νέας Ιωνίας και την εβραϊκή κοινότητα του Βόλου.

Στο μεταξύ, άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Αρχαιολογικά μουσεία Βόλου και Αλμυρού, με τα μέλη του σωματείου, να συνεχίζουν σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου και τη Μελίνα Κωστίδη τις πολιτιστικές ξεναγήσεις αρχικά στους ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και κατόπιν στα μουσεία της Μαγνησίας, τηρώντας αυστηρά τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από το πρωτόκολλο ασφαλούς χρήσης για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου