ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διάκριση Βολιώτισσας συγγραφέα

διάκριση-βολιώτισσας-συγγραφέα-20520

Η Αρτεμις Παπανδρέου απέσπασε το β΄ βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Συλλόγου «Λίνος»

Σημαντική διάκριση απέσπασε η Βολιώτισσα συγγραφέας Αρτεμις Παπανδρέου συμμετέχοντας στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Συλλόγου «Λίνος». Συγκεκριμένα απέσπασε το β’ βραβείο για το βιβλίο της «Ενα χαμόγελο στον ουρανό», που την κατέταξε ανάμεσα στους νικητές.

Η τελετή βράβευσης του πανελλήνιου διαγωνισμού βιβλίου και του πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Λόγου – Τέχνης και Μουσικής «Λίνος», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην Αθήνα.

Ανάμεσα σε πολλούς συμμετέχοντες η κριτική επιτροπή του Συλλόγου ξεχώρισε τα καλύτερα έργα προς βράβευση. Ενα από αυτά είναι και το βιβλίο «Ενα χαμόγελο στον ουρανό» της Βολιώτισσας συγγραφέα Αρτεμης Παπανδρέου, το οποίο απέσπασε το β’ βραβείο του πανελλήνιου διαγωνισμού βιβλίου. Η Αρτεμις Παπανδρέου αφιέρωσε το συγκεκριμένο βραβείο στη μνήμη του πατέρα της Γιάννη Παπανδρέου, που δεν κατόρθωσε να την καμαρώσει συγγραφέα όσο ήταν στη ζωή.

Η Αρτεμις Παπανδρέου γεννήθηκε, μεγάλωσε και εργάζεται στην πόλη του Βόλου, στην τεχνική εταιρεία που έχουν ιδρύσει, από κοινού, με τον σύζυγό της και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στα γραφεία, στις τεχνικές υπηρεσίες, στην αγάπη των παιδιών και των δυο μικρών εγγονιών της, αλλά και στη συγγραφή μυθιστορημάτων. Από τον Μάρτιο του 2018 δραστηριοποιείται ως γραμματέας του φιλανθρωπικού σωματείου «Ελληνική Μέριμνα Βόλου», που αποτελεί καταφύγιο για την κακοποιημένη γυναίκα, τη μάνα και το παιδί σε κίνδυνο.

Είναι μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.), της Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.), της Ενωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ.) καθώς επίσης και του Συλλόγου Λόγου – Τέχνης – Μουσικής «Λίνος».

Επειτα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν τα δυο πρώτα της βιβλία «Πηλιορείτικο γαϊτανάκι» εκδόσεις Μολύβι και «Ενα χαμόγελο στον ουρανό» εκδόσεις Μ. Σιδέρη, η συγγραφέας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη θα κυκλοφορήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ισκιοι στο φως», το οποίο θα βρίσκεται διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας από τις 29 Ιουνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου