LIFE STYLE

Έφυγε από τη ζωή ο Ίαν Χολμ: Λατρεύτηκε ως “Μπίλμπο“ στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

έφυγε-από-τη-ζωή-ο-ίαν-χολμ-λατρεύτηκε-28352

Ο Βρετανός ηθοποιός Ίαν Χολμ, που ενσάρκωσε το χόμπιτ, Μπίλμπο στην τριλογία “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, πέθανε σήμερα σε ηλικία 88 ετών από ασθένεια που συνδέεται με τη νόσο Πάρκινσον.

“Πέθανε ήρεμα στο νοσοκομείο, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του”, είπε η μάναντζέρ του Άλεξ Έργουιν, διευκρινίζοντας πως ο θάνατός του επήλθε το πρωί της Παρασκευής.

Γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου του 1931 στην ψυχιατρική κλινική όπου εργαζόταν το πατέρας του, ο Ίαν Χολμ ήταν μέλος της διάσημης θεατρικής ομάδας Royal Shakespeare Company, προτού διαγράψει μια πλούσια καριέρα στον κινηματογράφο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπαιξε μεταξύ άλλων στους “Δρόμους της Φωτιάς”, που βραβεύτηκε με 4 Όσκαρ το 1982 (καλύτερης ταινίας, καλύτερου σεναρίου, καλύτερης μουσικής και καλύτερων κοστουμιών), το “Άλιεν: Ο επιβάτης του Διαστήματος”, το “Πέμπτο Στοιχείο”, αλλά επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

“Ο σερ Ίαν ήταν γνωστός παγκοσμίως για την εξαιρετικά εντυπωσιακή και ποικίλη καριέρα του”, υπογράμμισε η Άλεξ Έργουιν. “Υπήρξε μια ιδιοφυΐα στο θεατρικό σανίδι, στην τηλεοπτική και κινηματογραφική οθόνη, τιμήθηκε με πολλά βραβεία και αγαπήθηκε από τους σκηνοθέτες, το κοινό και τους συναδέλφους του” πρόσθεσε. “Γοητευτικός, ευγενικός και απίστευτα ταλαντούχος, θα μας λείψει πάρα πολύ”, συμπλήρωσε η ίδια.

Για τον ρόλο του Σαμ Μουσαμπίνι που ενσάρκωσε στους “Δρόμους της Φωτιάς” τιμήθηκε με το βραβείο β΄ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών, με ένα βραβείο Bafta, όπως και μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου