ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σήμερα η διαδικτυακή διάλεξη του Προκόπη Παυλόπουλου

σήμερα-η-διαδικτυακή-διάλεξη-του-προκ-32313

Διαδικτυακή ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας με πρωτοβουλία της «Μαγνήτων Κιβωτός»

Μια ακόμη καινοτομία εισάγει η τοπική Εκκλησία, μέσω του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός», θεσπίζοντας για πρώτη φορά κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων, λόγω της πανδημίας, με πρώτο ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η διαδικτυακή ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, με θέμα «Η διαχρονική αξία του ευρωπαϊκού πολιτισμού», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 19:00.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο δράσεων της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας, τμήμα του Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος». Η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού τείνει να εξελιχθεί σε λαϊκό ανοιχτό πανεπιστήμιο, με την επιστημονική υποστήριξη του τμήματος Ιστορίας και Εθνογραφίας – Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» επισημαίνει πόσο σημαντικό είναι για τη Μαγνησία να φιλοξενεί τέτοιες πρωτοβουλίες και διοργανώσεις, δηλώνοντας κατηγορηματικά την επιθυμία και του Δ.Σ. να ακολουθήσουν ανάλογες κι ευρύτερου χαρακτήρα ακαδημαϊκές διοργανώσεις τώρα με τα νέα δεδομένα και αναμένοντας την άρση των ειδικών μέτρων προκειμένου να συνεχιστούν οι επιτυχημένες δράσεις και εκδηλώσεις, ανακοινώνοντας πρόσφατα το νέο πρόγραμμα των δράσεων του φορέα.

Η ομιλία θα είναι προσβάσιμη σε όλους από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού στο YouTube, IMDimitriados και συγκεκριμένα στο link: https://www.youtube.com/watch?v=-7pU_EZphl8&feature=youtu.be.

Περιορισμένος αριθμός ατόμων μπορεί να την παρακολουθήσει από τη μεγάλη οθόνη του αμφιθεάτρου του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα, από όπου επίσης θα μεταδοθεί.

Για την εξασφάλιση θέσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και για αυτό τον λόγο οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Λύχνος», Κ. Καρτάλη 160 και στο τηλέφωνο 2421032916.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα στο τέλος της ομιλίας να υποβάλουν ορισμένο αριθμό ερωτήσεων στον Προκόπη Παυλόπουλο.

H σειρά διαδικτυακών διαλέξεων – συζητήσεων, με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς διακεκριμένων προσωπικοτήτων, θα συνεχιστεί από το προσεχές φθινόπωρο, όταν και θα ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου