ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η αυλή των χρωμάτων»

η-αυλή-των-χρωμάτων-37329

Νοερή περιήγηση στις εποχές των μπουάτ από τη συχνότητα της ΕΡΤ 2

«Η αυλή των χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια κάθε Παρασκευής με ευχάριστες μουσικές στιγμές και νοσταλγικές αναμνήσεις μιας εποχής που πέρασε αλλά δεν ξεχάστηκε.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 21:00 στην ΕΡΤ2, «Η αυλή των χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει αφιέρωμα στις μπουάτ της Πλάκας.

Ο μελετητής και μουσικός παραγωγός Κώστας Παπασπήλιος έγραψε βιβλίο, το οποίο εμπλουτίζει με την εγκυρότητά του και με την πληθώρα των πληροφοριών του εκείνη τη γόνιμη εποχή, που δημιουργήθηκε και άνθισε το Νέο Κύμα. Σ’ αυτή την αξιέπαινη εργασία παρουσιάζονται όλες οι μπουάτ της Πλάκας, οι καλλιτέχνες, τα τραγούδια, οι συνεργασίες, οι επιχειρηματίες, οι ιστορίες και τα παραλειπόμενα μιας μεγάλης καλλιτεχνικής παρέας.

Καλεσμένος επίσης ο Βαγγέλης Ντίκος, ο οποίος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τη θρυλική «Απανεμιά» της οδού Θόλου.

Ο Κώστας Χατζής, ο καλλιτέχνης-σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, η αισθαντική Ελένη Δήμου που ερμήνευσε τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Σπανού, ο Παντελής Αμπαζής, η Πέρσα Σέργη και η Δανιέλα Χατζή, ταξιδεύουν τους τηλεθεατές σ’ αυτή την υπέροχη περίοδο του ελληνικού τραγουδιού. Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο – διεύθυνση ορχήστρας), Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι), Νίκος Ρούλος (μπάσο), Χρήστος Μιχάλης (κιθάρα). Υπέροχα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αλλά και νέες συνθέσεις, οι οποίες «σηματοδοτούν» το μουσικό παρόν, ξεχωριστοί καλεσμένοι απ’ όλο το φάσμα των τεχνών, οι οποίοι πάντα έχουν να διηγηθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες, συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα εκπομπή.

«Ελάτε στην παρέα μας, να θυμηθούμε συμβάντα και καλλιτεχνικές συναντήσεις, οι οποίες έγραψαν ιστορία, αλλά παρακολουθήστε μαζί μας και τις νέες προτάσεις και συνεργασίες, οι οποίες στοιχειοθετούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι του καιρού μας. Ολες οι τέχνες έχουν μια θέση στη φιλόξενη αυλή μας. Ελάτε μαζί μας στην «Αυλή των Χρωμάτων», ελάτε στην αυλή της χαράς και της δημιουργίας» υπογραμμίζουν οι δημιουργοί της εκπομπής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου